Umrla čelnica Majki Srebrenice: “Nikad nije pronašla nijednu kost svog sina”

Vijesti 09. stu 202120:18 0 komentara
Memorijalni centar Srebrenica

Istaknuta čelnica udruge koja okuplja članove obitelji žrtava genocida u Srebrenici Hajra Čatić preminula je u utorak u Sarajevu gdje se liječila od teške bolesti, objavila je udruga Majke Srebrenice.

Hajra Ćatić majka je Nine Ćatića, novinara koji je u srpnju 1995. godine uspio proslijediti vijest o zbivanjima u Srebrenici kada su enklavu pod zaštitom snaga Ujedinjenih naroda okupirali pripadnici vojske i policije bosanskih Srba počinivši pritom zločin genocida ubojstvom više od osam tisuća bošnjačkih muškaraca i dječaka.

“U život bi me vratio pronalazak samo jedne kosti”, kazala je u jednom intervjuu iz 2020. Hajra Ćatić koja do smrti nije dočekala ekshumaciju posmrtnih ostataka svog sina kako bi ih pokopala na spomen groblju u memorijalnom kompleksu Potočari kod Srebrenice gdje počivaju posmrtni ostaci tisuća žrtava.

“Na žalost, Hajra za svog života nije pronašla nijednu kost svoga sina. Bila je tiha i skromna. Baš tako je i otišla… Odlaze naše majke heroine, a ja se pitam da li ćemo mi kao društvo biti u stanju nastaviti njihovu historijsku borbu za pravdu nakon genocida u Srebrenici”, napisao je na društvenim mrežama Ćamil Duraković, bivši načelnik Srebrenice.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!