Umro je umirovljeni general Pavao Miljavac

Vijesti 06. pro 202209:48 0 komentara
Sanjin Strukic/PIXSELL

Umirovljeni general Pavao Miljavac, počasni predsjednik Hrvatskog generalskog zbora, preminuo je danas u bolnici u Zagrebu.

Vijest nam je potvrdio umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs. Umirovljeni general, kako nam je rekao, u bolnici je završio prije tri dana, nakon nesretnog pada prilikom kojeg je udario glavu. Noćas je, nažalost, preminuo.

Pavao Miljavac rođen je općini općina Netretić, 3. travnja 1953. godine. Završio Tehnološko-kemijski fakultet u Zagrebu.

Od 1991. na dužnostima u Hrvatskoj vojsci: načelnik stožera i zapovjednik Zbornoga područja Karlovac te pomoćnik i zamjenik načelnika Glavnoga stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Godine 1996. promaknut je u čin general pukovnika i postavljen na dužnost načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH. Tu je dužnost obnašao do 1998. godine.

Od 14. listopada 1998. do 27. siječnja 2000. obnašao je dužnost ministra obrane u Vladi premijera Zlatka Mateše.

Nakon parlamentarnih izbora 2000. godine ulazi u Hrvatski sabor najprije kao zastupnik HDZ-a, da bi s Vesnom Škare Ožbolt i Matom Granićem napustio HDZ i prešao u novoosnovani Hrvatski demokratski centar kasnije preimenovan u Demokratski centar. Na kraju se vratio u HDZ te se s dvadesetak umirovljenih generala angažirao na braniteljskim pitanjima.

U dva manadata bio je predsjednik Hrvatskog generalskog zbora, a kasnije izabran za počasnog predjednika HGZ-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!