Upaljen narančasti Meteoalarm za Velebitski kanal i područje Kvarnera

Vijesti 09. ožu 202110:43 > 10:49
Izvor: DHMZ

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su narančasto upozorenje zbog bure za danas, 9. ožujka, za Velebitski kanal, te za sutra, 10. ožujka, za područje Kvarnera.

Danas se u Velebitskom kanalu očekuje mjestimice jaka, ujutro i navečer i vrlo jaka bura. Najjači udari vjetra 35-55 čvorova (65-100 km/h).

Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu, priopćio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Na području Kvarnera i Kvarnerića sutra se očekuje jaka, mjestimice vrlo jaka bura. Najjači udari vjetra 35-55 čvorova (65-100 km/h).

Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar