Upravni sud potvrdio: Tomašević nije povrijedio zakon imenovanjima u Holdingu

Vijesti 05. ožu 202315:24 0 komentara
Sanjin Strukic/PIXSELL

Presuda zagrebačkog Upravnog suda o poništavanju odluke Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa je potvrđena. Tomašević i suradnici nisu povrijedili Zakon o sprječavanju sukoba interesa

Vrhovni upravni sud Republike Hrvatske potvrdio je presudu zagrebačkog Upravnog suda o poništavanju odluke Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa, koje je ocijenilo da su zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici, Danijela Dolenec, , Luka Korlaet sa suradnicima Antunom Štrebanom i Zrinkom Kunc, povrijedili zakon o imenovanjima u Zagrebačkom holdingu, priopćeno je.

Podsjetimo, radi se o imenovanjima Nikole Vukovića, Ante Samodola, Ivana Novakovića, Borisa Sesara i Matije Subašić Maras za članove Uprave Holdinga te imenovanjima Suzane Brenko, Ratka Bajakića i Damira Topića za članove Nadzornog odbora.

Tada je Povjerenstvo pokrenulo postupak na temelju anonimne prijave i u siječnju 2022. donijelo osporenu odluku da je u postupku povrijeđen članak 15. Zakona o sprječavanju sukoba interesa jer su odluke o imenovanju bile donesene bez prethodnog prijedloga Gradske skupštine.

Zagrebački je upravni sud u listopadu 2022. odluku Povjerenstva proglasilo nezakonitom, piše Danas.hr.

Istu je presudu potvrdio Visoku upravni sud u RH te odbio prethodne žalbe na odluku zagrebačkog upravnog suda.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!