Ured predsjednika: Nije naređena povećana pripravnost Oružanih snaga

Vijesti 01. ožu 202212:01 > 12:07 9 komentara
Goran Stanzl/PIXSELL

U cilju točnog informiranja javnosti te kako bi se spriječilo uznemiravanje građana Republike Hrvatske, Ured Predsjednika Republike smatra nužnim osvrnuti se na izjavu predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića koji je sinoć rekao kako je "Hrvatska vojska podigla stupanj pripravnosti od uobičajenog stanja".

Prenosimo priopćenje u cijelosti:

VEZANA VIJEST

“Prema Zakonu o obrani, stanje pripravnosti podrazumijeva mobilizacijske, organizacijske, sigurnosne i druge mjere i postupke koji su potrebni radi sprječavanja i uklanjanja opasnosti od napada na Republiku Hrvatsku i drugih opasnosti koje ugrožavaju suverenitet, neovisnost i teritorijalnu cjelovitost Republike Hrvatske, građana i imovine.

Predsjednik Republike u stalnom je kontaktu s vojnim vrhom Oružanih snaga RH i čelnicima sigurnosno obavještajnih agencija. Sadašnje stanje sigurnosti u Republici Hrvatskoj ne zahtjeva povećanje pripravnosti Oružanih snaga RH. Niti je Vlada RH predložila, niti je Predsjednik Republike naredio povećanu pripravnost Oružanih snaha Republike Hrvatske. Naime, prema Zakonu o obrani, pripravnost Oružanih snaga RH naređuje Predsjednik Republike na prijedlog Vlade RH.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare