Uručeni kontejneri Vukovarsko srijemske županije za stradale u potresu

Vijesti 16. ožu 202113:18 0 komentara
Promo

Župan Božo Galić danas je uručio pet stambenih kontejnera, namijenjenih za smještaj obitelji u naselju Prnjavor Čuntićki, čiji su domovi razoreni u katastrofalnom potresu.

Kontejneri su uručeni u nazočnosti potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja te načelnika Stožera civilne zaštite za otklanjanja posljedica potresa Tome Medveda, a biti će predani obiteljima u tom naselju.

Promo

Prema izjavi ministra Medveda, probleme osim potresa, stvaraju i klizišta na tom području.

Župan Galić je izjavio kako razumije tešku situaciju stanovnika nakon razornog potresa te je rekao: “Naša županija je pretrpjela velike štete od katastrofalne poplave kao i prije toga u vrijeme Domovinskog rata, a imali smo i migracijsku krizu. Meni je drago što će ovi kontejneri nekome pomoći dok se ne obnovi dom ovih obitelji. Isto tako, donijeli smo zaključak na sjednici Koordinacije župana s gradonačelnicima i načelnicima, za oblik pomoći u sanaciji kuća ovdašnjim stanovnicima.”

Ministar Medved se zahvalio, u ime svih obitelji, na ovoj vrijednoj pomoći.

Vukovarsko-srijemska županija nastavlja pomagati stradalima u potresu, kao što je to činila do sada na razne načine, kao što je isporuka stočne hrane za poljoprivrednike u potresom zahvaćena područja, prehrambenih proizvoda naših OPG-ova te neophodnih higijenskih potrepština, a planira i isporuku tovnih svinja za tamošnja obiteljska gospodarstva, te sva pomoć do sada iznosila je oko 195.000 kuna.

Promo

Za naglasiti je kako je iz Vukovarsko-srijemske županije u pomoć stradalima u potresu, sudjelovalo više ekipa vatrogasnih postrojbi, Društva Crvenog križa, pripadnici HGSS-a i Stožera civilne zaštite te brojne druge organizacije kao i privatne osobe.

Uručeni kontejneri su u potpunosti opremljeni za stanovanje i vrijedni su oko 200 tisuća kuna, a uz već ranije doznačenu pomoć stradalima u potresu, Županija je do sada izdvojila ukupno oko 395.000 kuna.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!