USKOK potvrdio zašto je otvorio istragu protiv bivšeg pročelnika u Puli i lokalnog tužitelja

Crna kronika 01. svi 202410:56 0 komentara
Srecko Niketic/PIXSELL

USKOK je potvrdio da je pokrenuo istragu protiv dvojice osumnjičenih koji su bili privedeni jučer na području Istre. Kako smo već javljali radilo se nekadašnjem pročelniku u Gradu Puli te zamjeniku u Županijskom državnom odvjetništvu u Puli.

Istražitelji su rekonstruirali da je Nebojša Nikolić, koji je lani bio ovlašten za obavljanje poslova iz djelokruga pročelnika Upravnog odjela za lokalnu i mjesnu samoupravu, pomogao zamjeniku iz lokalnog državnog odvjetništva Željku Perčinliću jer su bili u prijateljskim odnosima.

Nikolić je u međuvremenu dao ostavku, a USKOK ga sada tereti za zlouporabu položaja i ovlasti. Perčinlić će odgovarati jer ga je na to potaknuo. Slučaj je prilično bizaran.

Kako su muljali?

Naime, Perčinlić je trebao biti prekršajno procesuiran jer nije platio kaznu za nepropisno parkiranje, a kako bi to izbjegao, tvrdi USKOK, tražio je pomoć od Nikolića.

USKOK dalje tvrdi da je Nikolić, iako je znao da Perčinlić nije u zakonskom roku dostavio podatke o identitetu osobe koja je 18. veljače 2023. počinila prometni prekršaj, naložio podređenom prometnom redaru da bez zakonske osnove u poslovnoj aplikaciji poništi Obvezni prekršajni nalog. Taj je nalog 11. prosinca 2023. izdan protiv Perčinlića.

Pročelnikov nalog

Prometni redar je, stoji u rješenju o provođenju istrage, napravio ono što mu je Nikolić naložio te je na taj način spriječeno provođenje prekršajnog postupka protiv Perčinlića. On je, utvrdio je USKOK, neosnovano oslobođen plaćanja novčane kazne u iznosu od 660 eura, kao i plaćanja troška prekršajnog postupka u iznosu od 13,27 eura.

Nakon ispitivanja i Nikolić i Perčinlić pušteni su da se brane sa slobode, odnosno USKOK nije tražio da im se odredi istražni zatvor. Naime, među dokazima je pronađena službena bilješka prometnog redara koji je naveo da je kazna protiv Perčinlića stornirana po Nikolićevom nalogu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!