Ćorić: Na raspolaganju sam tijelima RH za pitanja oko predmeta Krš-Pađene

Vijesti 15. velj 202215:57 > 16:352 komentara
Izvor: N1

Jedan od osumnjičenika u aferi Vjetroelektrane, Domagoj Validžić, u svom iskazu u USKOK-u krajem prošle godine teško je optužio ministra Tomislava Ćorića, doznaje Telegram.

Bivši pomoćnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike osumnjičen je da je pogodovao investitorima u vjetropark Krš-Pađene, a sada je, doznaje Telegram, istražiteljima rekao da je to od njega tražio ministar Ćorić.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, koje je tada vodio Ćorić, izdalo je pozitivno mišljenje za vjetropark iako, sumnja USKOK, investitori nisu zadovoljili formalne uvjete.

Ove navode komentirao je i sam ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

“Rješenje Ministarstva zaštite okoliša u to vrijeme potvrdio je Upravni sud i Visoki upravni sud. Ono što bih htio istaknuti je činjenica da je mišljenje koje je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike izdalo u mjesecu listopadu 2019. godine izradila Uprava za energetiku na čiji rad nisam ni na koji način utjecao. U kontekstu predmeta Krš-Pađene bio i bit ću na raspolaganju tijelima Republike Hrvatske u bilo kojem trenutku i odgovoriti na sva ona pitanja na koja trebam odgovoriti i ukoliko za to bude potrebe”, rekao je Ćorić.

“S obzirom na činjenicu da je ovaj predmet u fazi istrage, kao što znate, istaknuo bih da na potencijalne objave, iskaze i potencijalne obrambene strategije nemam namjeru i ne smijem dalje odgovarati”, dodao je ministar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar