Čija je bila ideja da se u Zagrebu moraju nositi maske na otvorenom?

Vijesti 01. tra 202114:06 > 14:17 3 komentara
ivica lovrić
N1

Iako je prvo bilo najavljeno kako će Stožer civilne zaštite Grada Zagreba predložiti obvezno nošenje maski na otvorenom, od toga se ipak odustalo.

Zašto je zagrebački stožer htio predložiti nošenje maski na otvorenom govorio je Ivica Lovrić u gostovanju u našem N1 Studiju uživo.

Kaže kako je donesen prijedlog odluke koji je trebao potvrditi Nacionalni stožer, ali kako on nije donesen u suradnji s obnašateljicom dužnosti gradonačelnika Jelenom Pavičić Vukičević.

VEZANE VIJESTI

“Neodgovorno je donijeti takvu odluku, a da najodgovornija osoba za upravljanje gradom takvo što ne zna. Sasvim sigurno da ta odluka nije dobra i da ona nije potrebne u ovom trenutku kada su u pitanju epidemiološke mjere u Gradu Zagrebu. I zamjenica je donijela jedinu moguću odluku, a to je da preuzme sama vođenje zagrebačkog Stožera civilne zaštite i da povuče tu odluku”, pojašnjava Lovrić.

Upitan tko je onda donio takvu odluku, odgovara:

“Postoje neke informacije da je to bilo u dogovoru s članovima Nacionalnog stožera, a da gradski to samo predloži. Vidjeli smo da su se iz Nacionalnog stožera ogradili na neki način od te odluke. Ostat će pomalo i enigma tko je to i zašto donio”.

Odbacuje mogućnost da se takva mjera povukla zbog kampanje.

“Bilo bi vrlo neodgovorno kada bi se epidemiološke mjere donosile zbog kampanje. Opoziv mjera nije zbog kampanje nego zato što to ometa normalan život grada i funkcioniranje građana. Ova sinoćnja odluka je samo odluka odgovorne gradonačelnice, a nije sigurno motivirana političkim razlozima”, rekao je Lovrić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare