Plenković o Laucu: Nismo mi iz SDP-a pa da izbacujemo ljude

Vijesti 28. srp 202113:23 > 15:371 komentar
Izvor: Patrik Macek/PIXSELL

Danas su se sastali članovi Vladinog Znanstvenog savjeta. Predsjednik Vlade Andrej Plenković predsjedao je sastankom Znanstvenog savjeta.

Nakon sastanka najprije se medijima obratio premijer Plenković.

“Vrlo sadržajna rasprava, visok stupanj konsenzusa o tome kako je potrebno potaknuti dodatno građane koji imaju rezerve prema cijepljenju. Svi su suglasni da je cijepljenje najbolja zaštita od covida-19”, kazao je Plenković.

“Stožerove mjere su dobile poptoru. Ono što je dobro da vidmo trend da broj hospitaliziranih nije više u istim omjerima nego ranije, puno je manje umrlih i hospitaliziranih”, rekao je.

“Mislim da ćemo biti narančasti”

ECDC sutra objavljuje novu koronakartu.

“Kažu ovi naši koji računaju da bi trebali ostati narančastim, takav je izračun. Ja mislim da ćemo biti narančasti. Uzdam se u odgovornost ljudi”, rekao je.

“Već je sad jasno da će ova sezona biti bolja nego lanjska, ali nije to dovoljno”, dodao je.

VEZANE VIJESTI

Osvrnuo se i na objavu Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL) koji traži izbacivanje Gordana Lauca iz Savjeta.

“Nismo mi iz SDP-a pa da izbacujemo ljude”, rekao je Plenković, dodajući da su članovi Savjeta tu za konzultacije te da su u Savjetu na dobrovoljnoj bazi.

Objave Lauca na Facebooku nije htio komentirati.

“Čini mi se da nastoji biti stručan i konstruktivan. Ja niti potpisujem to što on govori niti on govori u ime Vladu. Cijepljenje vas štiti. Kakvo rušenje autoriteta? Da se vi time ne bavite, ne bi o tome nitko govorio. Jako malo ljudi prati sve što činimo, iznenadili bi se. Da prati, bilo bi 90 posto cijepljenih”, pojasnio je Plenković.

“Pelješki most je veliki projekt za Hrvatsku”

Premijer se osvrnuo i na spajanje Pelješkog mosta.

“Mislim da je to veliki projekt za Hrvatsku, zahvaljujem se svima koji su pridonijeli tome. Fizičko spajanje je fascinantan događaj, drago mi je da se to realiziralo. U mandatu naše vlade smo učinili sve da se ubrzaju procedure. Most je arhitektonski prekrasan, osjećam se sjajno”, istaknuo je.

“Postojat će pet velikih postignuća koja će ostati iza naše druge vlade: Pelješki most, dogodine ćemo ući u schengenski prostor, ući ćemo u euro područje 2023., doći će nam Rafali i peto, kroz godine pred nama obnavljat ćemo Zagreb i Banovinu”, naveo je premijer.

Komentirao je i aktualne političke događaje, stanje u SDP-u i Domovinskom pokretu, navodeći da je Hrvatskoj potrebna politička stabilnost.

“S jedne strane imamo krizu u SDP-u koja traje već neko vrijeme, imamo ovo što se zbiva na desnici u DP-u i imate Vladu, parlamentarnu većinu koju predvodi HDZ koja je tu pouzdan akter, čvrsto stoji, ne mrda”, zaključio je Plenković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar