Milanović o obveznom cijepljenju: Jako loš put kojim idu uspaničeni političari

Vijesti 02. pro 202111:54 > 13:0223 komentara
Izvor: N1

Predsjednik Republike Zoran Milanović obišao je Regionalni centar izvrsnosti za robotske tehnologije (CRTA) Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu.

Na pitanje o obveznom cijepljenju, predsjednik kaže da je to “jako loš put kojim idu uspaničeni i kratkovidni političari”.

“Nisam tradicionalist i konzervativan, neću nikad ni biti. U ovom pokušaju kontrole svega vidim opanost i posrnuće. EU za to nema kompetencije i ne smije ih imati. Ako ima, neka kaže koje su. Svaki sljedeći korak je prema distopiji, to polako raste, ali kad naraste, kasno je”, kaže Milanović dodajući da u tome imaju i poslušnost hrvatskih političara koji ništa ne razumiju.

“To je besmisleno, ničim znanstveno opravdano i utemeljeno. Ovaj omikron će doći i proći, kao što je i delta došla negdje u sred cijepljenja. Mirno i bez straha, ljudi su iz straha spremni davati ficleke slobode, a onda odjednom platno”, kaže predsjednik.

Na pitanje o provjeri covid-potvrda u njegovom uredu, on kaže da pored vojske u njegov ured ne može ući nitko nepozvan ili bez sudskog naloga za pretres.

“Jedino što može trenutno je zabraniti isplatu dnevnica običnim vojnicima koji idu u potpori vrhovnom zapovjedniku u Vukovar. Ja nema budžet za to, mogu pozvati prijatelje da to podmire. To što Banožić i Plenković rade je uništavanje hrvatske države. Vlada je dužna dati potporu predsjedniku i nikakav ministar neće odlučivati koliko će pripadnika predsjednikove PZB ići u Vukovar”, kaže na pitanje o sukobima s ministrom obrane.

Glavna državna odvjetnica

O slučaju glavne državne odvjetnice kaže kako je trebala otići još prije dva tjedna, odnosno nikad ni postati to. “Nepoznata osoba koja se nikad nije bavila kaznenim pravom bude instalirana na to mjesto i onda je se uhvati nekoliko puta u neistinama, lažima. S obzirom da se radi o položaju koji ima ogromnu vlast i da je kontrola nikakva, to mora biti osoba koja uživa razinu povjerenja barem kao Dinko Cvitan. Barem. Ova osoba ne uživa ničije povjerenje i to je još jedna fleka na stolnjaku koji nam je stavio HDZ”, kaže.

“Imamo još jednu talačku krizu, i to je sve Andrej Plenković”, kaže.

Sukob s ministrom obrane

Milanović je novinarima rekao i da je Plenković nakon odlaska francuskog predsjednika pozvao admirala Roberta Hranja na razgovor, a onda ga ‘odveo’ Banožiću. “Doveo je čovjeka kojem javnost vjeruje, a to je Hranj, i čovjeka kojem nitko ne vjeruje, i dalje je tamo, i dlaje sitno ulički, kao ulični džepari potkradaju”, rekao je predsjednik.

Predsjednik je komentirao i stranicu “Hrvatski izdajnici” rekavši da je takva vrsta prozivanja krenula još u vrijeme njegovog mandata na čelu Vlade.

vezane vijesti

“Ta vrsta prozivanja i poziva na linč. Tko si ti, bivša komunjaro? O takvim se ljudima radi. Nemam straha za svoju sigurnost, ali čini mi se da su ovo veće budale od onih prije pet godina. Ono ni nisu bile budale, ono su bile barabe”, kaže Milanović.

“On je načelniku glavnog Stožera napisao da je budala. To je siže odgovora ministra, odnosno nekog kriminalca koji mu je to sastavio. To je njegov odgovor Robertu Hranju koji je za njega Aristotel”, govori predsjednik.

“Dok se ne vrati Burčula u službu i dok se ta pijavica ne skine s kičme i karotide admiralu Hranju, mi nemamo o čemu razgovarati”, kaže predsjednik.

“To nije prepucavanje, to je zaštita vojske od razbojnika”, govori Milanović.

“Jel ja kradem? Jel moji prijatelji kradu? Jel moja stranka krade? Jesam ja postavio polubudale koje nisu u stanju 2 rečenice reći na čelo DORH-a, vrhunskog represivnog aparata u državi? Nemojte klonuti duhom. Treba se boriti”, govori predsjednik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar