Plenković na Vladi: U idućih 5 godina 1,2 mlrd kuna za obrazovanje

Vijesti 21. tra 202210:55 > 11:33 3 komentara
Robert Anic/PIXSELL

Vlada je početku sjednice koja je u četvrtak održana u Zagrebu usvojila dnevni red, a premijer je na početku zahvalio svima koji su jučer sudjelovali na aktualnom satu u Saboru. Rekao je kako su odogovori koje su ponudili zastupnicima bili korisni za javnost.

Premijer je izdvojio da je razgovarao s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim i rekao da će nastaviti pružati političku podršku Ukrajini. O tome stavove dijeli s litvanskim predsjednikom, a premijer vjeruje i da veliki broj članica EU-a dijeli takvo mišljenje.

U Zagrebu je bio i Dragan Čović s kojim je razgovarao o nužnosti izmjena Izbornog zakona. “Ukoliko do toga ne dođe, to će biti loše za BiH. Mi smo učinili maksimalne napore da se postigne dogovor, žao nam je što bošnjačke stranke na zadnja dva kruga pregovora nisu pronašle zajednički jezik s hrvatskim strankama”, rekao je premijer dodajući da kao Vlada RH smatraju da će biit loše ako izbori budu organizirani kao do sada, i za međusobne odnose i za institucije BiH.

“Vrlo važan javni poziv je danas objavljen, tiče se NPOO-a, 1,2 mlrd kuna za dječje vrtiće i obrazovanje koje ćemo iz EU-a u idućih pet godina investirati u obrazovanje. Ovako velikih zahvata i investicija u Hrvatskoj nije bilo godinama”, rekao je Plenković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare