Plenković: Smirila se zabrinutost nakon paketa mjera Vlade

Vijesti 29. ruj 202213:02 > 13:38 2 komentara
N1, Ilustracija

Vlada u četvrtak od 13 u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održava sjednicu. Premijer Andrej Plenković održao je uvodni govor na sjednici.

“Prošlog tjedna smo ministar Grlić i ja boravili u New Yorku i održali niz bilateralnih sastanka. Imali smo jako dobre razgovore s Hrvatima koji žive u SAD-u. Posjetio sam i Boston te na Sveučilištu Havard održao predavanja. Taj posjet je bio vrlo sadržajan i dobar”, rekao je.

‘Još jednom smo djelovali u korist naših građana i poduzetnika”, rekao je Plenković i podsjetio na nove cijene goriva.

“Jučer je bilo aktualno prijepodne. Mislim da su svi članovi Vlade argumentirano odgovarali na pitanja saborskih zastupnika”, kazao je premijer.

Energetika i plinski kapaciteti

“”Ponovno smo osigurali mir hrvatskim građanima i poduzetnicima u jesen i zimu pred nama. Već se osjeća da se nakon našeg paketa ozračje zabrinutosti sasvim smirilo”, istaknuo je premijer govoreći o paketu mjera pomoći građanima zbog inflacije i porasta cijena energenata.

Osvrnuo se i na stanje u energetici i popunjenost hrvatskog skladišta plina.

“Okoli je prema planu na 90 posto popunjenosti plinom”, kazao je premijer.

Što se tiče situacije u Ini, Plenković je rekao da je Nadzorni odbor te kompanije primio na znanje stanje u toj kompaniji.

“Zadaća koju ćemo dati novim članovima Uprave da se mora odmah intenzivno pristupiti radu na promjeni modela upravljanja da se afere više ne bi ponavljale”, istaknuo je.

Poplave u Rijeci

Komentirao je i poplave u Rijeci.

“Maloprije smo razgovarali sa županom Komadinom. Ministar Butković popodne ide u Rijeku. Imamo više nego jasne klimatske promjene gdje se vrlo brzo događaju ekstremne prirodne nepogode. Razgovarali smo i s gradonačelnikom Čazme o onome što se dogodilo prije dva tjedna”, kaže premijer.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare