Milanović: Sad se pripremite na cirkus u Okučanima, tu će biti veselje i radost

Vijesti 23. tra 202116:28 > 17:255 komentara
Zoran Milanović
Izvor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća Grada Križevaca nakon čega je dao izjave za medije. Komentirao je komemoraciju u Jasenovcu, pri čemu je istaknuo da predsjednik Vlade Andrej Plenković izbjegava zajednička obilježavanja.

Komentirao je incident sa skidanjem hrvatske zastave u Beogradu.

“Mislio sam da je to čuvan objekt, u Hrvatskoj se to ne bi dogodilo. A što se tiče ambasadora, on je sluga hrvatskih manjina gdje god ih ima”, kazao je Milanović.

Hrvatska već osam mjeseci ne šalje diplomate. Milanović kaže da je problem u Plenkoviću.

VEZANE VIJESTI

“To tako funkcionira dok je on jeo kroasane u Bruxellesu. Osam mjeseci mi već čekamo. To je pomalo sadističko ponašanje. To bi trebalo već završiti”, kazao je predsjednik.

“Neće se o tome razgovarati već će se u duhu višegodišnje prakse sjesti i dogovoriti. Neće baš sve HDZ kontrolirati. Nema popisa, mora se sjesti i razgovarati”, poručio je Milanović.

“Jučer je Habulin morao odbiti šetnju. Došlo mi je da vratim povelju koju sam dobio od Antifašista. On je došao autom predsjednika ureda i otišao”, komentirao je Milanović slučaj iz Jasenovca.

“Čovjek izbjegava zajedničko obilježavanje, sad se pripremite na cirkus u Okučanima, tu će biti veselje i radosti”, kazao je Milanović o Plenkoviću i komemoraciji u Jasenovcu.

Dodao je da ne izbjegava on zajedničko obilježavanje te da su obojica cijepljeni pa ne vidi problem.

Komentirao je i kad bi se moglo raspravljati o Zlati Đurđević kao kandidatkinji za predsjednicu Vrhovnog suda.

“Kad uzurpator ovlasti Jandroković, poznatiji kao civilizirani, to odluči. To će sigurno biti nakon lokalnih izbora. Radi se o izvrsnoj kandidatkinji koju su pokušali difamirati na osobnoj razini oko uloge u lex Perković”, kazao je Milanović i dodao:

“Ljude koje ne bi trebalo izručiti za nekakva djela koja su u zastari, džepare, ne ubojice, mi ih izručujemo i nitko drugi u Europi. Ta praksa je postavljena tada, zbog ove dvojice koji su u zatvoru i ja ih ne kanim pomilovati, ali hrvatski ljudi, možda ne najuzorniji građani, kao zadnji tanki ćumur iz Bosne idu u vagonima, a drugi nama odbijaju. Osam godina to traje da bi se štitili stražnjica nekolicine sudaca koji su u toj zavjeri sudjelovali. Dosta je to, ukinite to.”

VEZANA VIJEST

Milanović tvrdi da je Habulin ucijenjen.

“Apsolutno je ucijenjen, čovjek je umro od straha. Ništa ne traje desetljećima, bio sam premijer. Antifašisti su stalno tretirani kao 13. prase, a Habulin je u strahu da će mu Plenković uskratiti ono što mu je obećao na sastanku prije dva tjedna”, kazao je predsjednik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar