Ustavni stručnjak: Milanović predstavlja anomaliju u našem političkom sustavu

Vijesti 28. ožu 202118:33 > 18:444 komentara
Izvor: Patrik Macek/PIXSELL, Ilustracija

Ustavni stručnjak Mato Palić reagirao je u Dnevniku N1 na prozivke predsjednika Republike Zorana Milanović.

Milanović ga nije prozvao imenom i prezimenom, već ga je nazvao “psihotičnim političarem iz Osijeka koji se lažno predstavlja kao stručnjak za Ustav”. Potom je dodao da je “od HDZ-a regrutiran da u Odboru, za 2000 kn mjesečno, laže i izmišlja po narudžbi”. Predsjednik još navodi i da je Paliću to 3. ili 4. stranka u zadnjih nekoliko godina.

VEZANE VIJESTI

Mato Palić ističe da je sve to objavio Zoran Milanović, osoba koja prema ustavu RH predstavlja našu zemlju ovdje i u inozemstvu, pa kaže:

“Mato Palić nije član nijedne političke stranke, pa tako ni HDZ-a, kako to navodi Milanović. Drugo, Milanović svjesno ili nesvjesno obmanjuje hrvatsku javnost, odnosno laže. Vanjski članovi Odbora za Ustav ne primaju naknadu od 2000 kuna, primaju naknadu od 1500 kuna neto. Treće, Milanović je nažalost osoba na visokoj dužnosti koja pati od kroničnog nedostatka elementarnog odgoja i političke kulture u javnoj komunikaciji, što pokazuje napadajući sve one koji se ne slažu s njegovim pravnim shvaćanjima i pravnim stavovima. Kad je ustavno-pravna interpretacija u pitanju, napada na osobnoj razini i predstavlja anomaliju u našem političkom sustavu i čovjeka koji sramoti časnu dužnost i funkciju koju obavlja.”

Podsjetio je da je Zoran Milanović ustavno-pravno “promašio” već dva puta “Valjda nervozan jer je potpuno izvjesno da njegova kandidatkinja neće postati predsjednica Vrhovnog suda, napada na osobnoj razini”, dodao je.

N1

Palić kaže kako mu se predsjednik nikad nije obratio putem poruka te tvrdi da se Milanović kod gradonačelnika Osijeka raspitivao o njemu. Prije više od pet godina bio je član političke stranke, dodaje, no nije otkrio koje. HDZ, kako kaže, nije u pitanju.

Kaže da je Milanović svojim cirkusom Zlatu Đurđević uveo u svoj osobni sukob i prkos prema činjenici da političke opcije koje su mu sklone, nemaju većinu u Saboru. Smatra kako se ova situacija može riješiti “spuštanjem ega na zemlju” i dogovorom s Plenkovićem.

Rekao je i da mu je žao što si je Đurđević dozvolila biti netko s kime Milanović manipulira.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar