Uzinić o vjerskim simbolima na koronaprosvjedu: “To s vjerom nema baš ništa”

Vijesti 25. stu 202107:50 > 08:25 1 komentar
Grgo Jelavic/PIXSELL

Riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić dodatno je podcrtao svoje stavove o cijepljenju i borbi protiv pandemije. Za razliku od mnogih kolega, on je potpuno na liniji pape Franje.

“Mislim da se trebaju svi koji to mogu cijepiti i da je to nešto što, bar tako nam znanstvenici kažu, može pomoć čovječanstvu u pobjedi protiv ove bolesti”, rekao je Uzinić za RTL.

VEZANA VIJEST

Odgovarajući na pitanje jesu li covid-potvrde “moralno prihvatljive”, Uzinić je odgovorio: “Ja jesam za to da se nađu svi načini kako bi se pomoglo društvu da prebrodi ovu tešku siuaciju. Ako stručne osbe smatraju da su covid potvrde taj način, onda sam ja za covid potvrde. Ako ima neki drugi, bolji način, nemam ništa protiv toga. Nažalost, šalju se drukčije poruke gdje se cijepljenje, pa čak i samo testiranje, smatra nekakvim činima koji nisu moralno i vjerski prihvatljivi, što je potpuno krivo i zbunjujuće. Pa se, ne znam, svoja vlastita nosna sluznica i sinusi smatraju primarnijom potrebom nego li da ja svojim testiranjem spriječim širenje zaraze”.

Rekao je i da ga žaloste aktivističke poruke s oltara.

“Žalosti me cijela ova situacija u kojoj se, zapravo, vjera pretvara u nešto što zapravo vjera nije… da bi se kroz to poslalo poruke koje su ne samo daleko od vjerskih poruka, nego im se izravno protive”, kazao je Uzinić.

Komentirao je i vjerske simbole koji su se pojavili na subotnjem prosvjedu protiv epidemioloških mjera.

“Kažem da su zloupotrebljavali vjerske simbole za nešto s čim vjera nema ama baš ništa”, rekao je Uzinić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare