Božinović potvrdio da su migrante tukli policajci

Vijesti 08. lis 202115:40 > 16:061 komentar
Izvor: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar Davor Božinović sudjelovao je na sastanku ministara unutarnjih poslova u Luxemburgu nakon čega su predviđene izjave za medije.

Ministar je komentirao snimku na kojoj maskirane osobe, s takozvanim fantomkama udaraju izbjeglice na hrvatskoj granici.

VEZANA VIJEST

“Glavni ravnatelj čim je vidio dio tih snimaka je poslao stručni tim koji je vrlo intenzivno radio. Koliko mi je poznato, utvrdili su da se radi o policijskim službenicima. Međutim, to sad ide prema uređenoj proceduri tako da ne znam kad će netko iz ravnateljstva policije izaći s više detalja”, rekao je Božinović.

“To je sigurno neki individualni prekršaj nekolicine policijskih službenika. Sigurno će da će sad svi postupci dati odgovore na pitanja koja nas zanimaju”, dodao je.

“To je neprihvatljivo ponašanje”

Ministar je istaknuo da je takvo ponašanje neprihvatljivo.

“Ako bi se u zakonitom postupku dokazalo ovo o čemu govorimo, to je u svakom slučaju neprihvatljivo ponašanje, ali ga ne bih vezao isključivo uz suzbijanje ilegalnih migracija. To je neprihvatljivo ponašanje policijskog službenika u bilo kojoj situaciji, bilo na stadionu ili nekoj drugoj intervenciji”, tvrdi Božinović.

VEZANA VIJEST

Ističe da se u svakoj policiji na svijetu može dogoditi da netko prekorači ovlasti. “Ako se to dogodi i ovdje, onda će uslijediti sankcije.”

Govoreći o ilegalnim migracijama, Božinović je naveo da se niti jedna država članica EU ne može sama nositi s tim.

“Takvi događaji kao što je eksplozija u džamiji će sigurno jedan dio ljudi potaknuti da napuste Afganistan”, istaknuo je.

Božinović se ponovno osvrnuo na spornu snimku te je naveo da će se primjenjivati svi propisi koji postoje u sustavu.

“Naša tijela će provesti sve što treba, to uključuje i iskaze policijskih službenika i vidjet ćemo što će oni kazati”, poručio je ministar.

Osvrnuo se i na to što neke zemlje na granicama podižu fizičke barijere. “Hrvatska nije ta koja se zalaže za podizanje ne samo zidova nego i žice”, poručio je ministar Božinović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar