Milanović: Plenković je Hruščov, ja sam Kennedy

Vijesti 24. tra 202112:02 > 14:121 komentar
N1

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je u subotu na dodjeli nagrada najboljim proizvođačima samoborskih salama na tradicionalnoj 34. Samoborskoj salamijadi.

Medijima je dao izjavu u kojoj je najprije komentirao Nacionalni plan oporavka. ”Da sam ja premijer vodio bih računa o tome da to bude što transparentnije. A ovo je netransparentno, ne znam uopće što je u tome”, kaže Milanović. Dodao je da kada se uzima novac iz Europske unije treba biti jasno u što taj novac ide. ”Ne znam niti jedan projekt unutra”, rekao je.

Milanović dodaje da bi Nacionalni plan trebao biti transparentan kako bi se odagnale sve sumnje da nešto nije u redu. Kaže da mu nije jasno zašto je premijer uopće s takvim planom došao u Hrvatski sabor.

Rekao je da on kao predsjednik ne može predlagati što bi trebalo ići u Nacionalni plan oporavka.

Milanović o Okučanima: Dogodit će se cirkus s protokolom

Osvrnuo se na jučerašnju izjavu da “nas u Okučanima čeka cirkus”.

“Dogodit će se cirkus s protokolom. Glumit ćemo na otvorenim prostorima, polagat ćemo vijence u pet delegacija i to će trajati do Božića. To je način da se izbjegne zajedničko obilježavanje”, kazao je i dodao da se ljude dovodi u neugodnu poziciju. ”Ne znaju gdje će ići. Ja ću ići prvi i voditi sa sobom vojni vrh, a ljudi bi tamo onda trebali biti cijeli dan i čekati HDZ koji želi da idu s njima”, kaže Milanović.

VEZANA VIJEST

Odgovorio je na pitanje hoće li otići iz Okučana ako se tamo, kao i prošle godine, pojavi netko s ustaškim obilježjima. ”Prošle su godine ušli u protokol. Ove godine neće. To se dogodilo u režiji čitave Vlade, oni su to dopustili. Drugo je kad netko stoji sa strane, ja na to ne mogu utjecati”, poručuje predsjednik Republike i dodao da u Jasenovcu takvih problema nije bilo. ”Samo zato jer je dolazio Plenković”, smatra.

Komentirao je i nadolazeće lokalne izbore.

“Na izborima će pobijediti oni koji budu najenergičniji, najuvjerljiviji i na kraju i oprezni i lukavi. Zato politika nije za svakoga.”

Milanović o izboru veleposlanika: Problem je isključivo u Plenković

Komentirao je i hoće li prvi nazvati Plenkovića da se dogovore o veleposlanicima.

“Je li Plenković u induciranoj komi? Ne očekujem ništa, ima ministra, to je moglo biti deset puta biti riješeno. Pokušavam svojim ograničenim mogućnostima spriječiti da HDZ zgrabi i odere sve. Sve ide u tom pravcu, to je želja za totalnom dominacijom i ja tome stojim na putu”, poručio je Milanović.

“Ovo je neka vrsta kubanske krize, samo nema rata. On je Hruščov, ja sam Kennedy”, dodao je.

“Problem je isključivo u Plenković, čovjek želi kontorlirati apsolutno sve.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar