Plenković: Sada i oni imaju ovlasti da utječu na to koliko će tko imati plaću

Vijesti 25. svi 202312:57 1 komentar
Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Na dnevnom redu sjednice Vlade u četvrtak našla se 21 točka. Vlada je razmotrila nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije (EU), nacrt prijedloga zakona o osnivanju Centra izvrsnosti za prikupljanje, obradu i analizu podataka iz otvorenih izvora.

Donesene su i odluke o nabavi i korištenju robe strateških robnih zaliha u svrhu provedbe mjera otklanjanja posljedica katastrofe uzrokovane potresom na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije i dopunu odluke o isplati jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine radi ublažavanja posljedica rasta troškova života.

Jedna od točaka bila je i prijedlog odluke o davanju suglasnosti Ministarstvu znanosti i obrazovanja i Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna Republike Hrvatske u 2024. i 2025. za sklapanje Sporazuma o izgradnji zgrade i sportske dvorane Regionalnog edukacijsko-rehabilitacijskog centra Čakovec.

Premijer Andrej Plenković je pohvalio gospodarski rast u mandatu svoje vlade, ali i poreznu reformu koja je jučer predstavljena. Ponovio je kako su jedinice lokalne samouprave u suficitu te da je zato došlo vrijeme za porezno rasterećenje. “Sada i oni imaju ovlasti da utječu na to koliko će tko ondje imati plaću, a ne da o tome odlučuju samo poslodavci i država”, rekao je.

Dotaknuo se i izbornih jedinica. “Osim grada Zagreba koji zbog svoje veličine mora biti podijeljen, niti jedan drugi grad nije u dvije izborne jedinice. Zadnja poruka je da 78 posto birača ostaje u onim jedinicama gdje su glasovali i prije”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare