Plenković o Milanoviću: Iznosi svo zlo u sebi. Samo netko tko je pun gnoja…

Vijesti 26. tra 202217:01 > 19:30 14 komentara
Milan Sabic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković komentirao je u utorak izjave predsjednika Milanovića te ih nazvao "perfidnim lažima" dodajući kako je "stupanj zla u njemu do sada neviđen na hrvatskoj političkoj sceni".

Premijer je, odgovarajući na novinarsko pitanje o tome kako će riješiti problem dnevnica koje nisu isplaćene vojnicima u pratnji predsjednika Republike Zorana Milanovića, ustvrdio da mu to djeluje “kao da je ‘karijes’ naručio pitanje”.

VEZANA VIJEST

Nakon sudjelovanja na pregovorima Vlade i sindikata, Plenković je rekao i kako Milanović “očito koristi svaku prigodu da nastavi sa svojim perfidnim laganjem”.

“Vidjeli ste danas ponovno, očito koristi svaku priliku da nastavi sa svojim pefidnim laganjem. Inzistiram na tome da je to jedno perfidno, osmišljeno laganje koje se sastoji u tri točke – prva je da se pokriva od supstance teme, što više govori to se vidi kako je duboko uvučen ovaj orkestar koji se odnosi na pismo koje su potpisali heroji Domovinskog rata i hrvatski generali. Drugo je da kontinuirano nastoji izmisliti lažne teme koje smo navodno rekli ja, Tomo Medved ili bilo tko drugi iz HDZ-a, kako bi stvorio medijski dojam da je netko od nas rekao nešto protiv generala ili heroja Domovinskog rata. Još jedna perfidna laž. Mi smo tu temu komentirali, komentirali je između ostalog nakon stranačkih tijela, na niz upita saborskih zastupnika dok se ovaj kukavički sakrivao i gledao što će tko reći. To je istina. Prvo, pokrio se kukavički, umjesto da sam kaže ako je već u dogovoru, ‘napišite zahtjev za pomilovanjem i ja ću pomilovati’. Što generali imaju s tim? No tu se vidi cijeli plan.

Plan je napraviti sukob, izmisliti lažne teze koje navodno izgovaram ja ili netko iz HDZ-a da bi iskreirao sukob HDZ-a i generala. Sve laž, provjerljivo, jasno se može utvrditi. On u eter izmišlja tezu da smo mi rekli da su generali pudlice. Koliko podao netko mora biti, istinski pokvaren, u korijenu moraš biti pokvaren za tako nešto da bi se onda kasnije to prenosilo”, rekao je Plenković.

. Važno je da to javnost razumije. Prvo se kukavički pokriva u orkestru, onda izmišlja lažne teze koje bi u konflikt trebale dovesti HDZ i generale. I treća teza, najgora, najgnjusnija teza, to samo netko tko je pun gnoja, gnoja u smislu karaktera, to je valjda taj karakter koji je… Znate za što gnoj služi i od čega nastaje, to ne moram objašnjavati. Nastoji baciti tezu o Udbi i udbašima na druge, na HDZ, na mene, na mog pokojnog oca koji je umro prije nekoliko tjedana. Stupanj zla koji postoji u nekome tko je nažalost dobio povjerenje birača, stupanj projiciranja na druge svih svojih malignih svojstava je neviđen na hrvatskoj političkoj sceni. Imamo jednoga trovača koji je u biti anomalija hrvatskog političkog sustava koji nema drugu zadaću, osim da stabilizira, njegov jedini cilj je destabilizirati institucije, unosti razdor među Hrvatima i duboke podjele u hrvatskom društvu, izmišljajući, lagajući, i to patološki, iznoseći svo zlo koje u sebi ima. On koristi riječi da je netko prištav, to znači da čovjek gleda sebe u ogledalu i jako je žalostan kako izgleda, onda vlastite prišteve želi projicirati nekome drugome. Mi još ovako nešto naopako, zlo, pokvareno nismo imali na političkoj sceni i žalosno je da se moramo time baviti”, rekao je Plenković.

Na ponovljeno pitanje o dnevnicama vojnika, odgovorio je da oni trebaju dobiti svoje dnevnice sukladno pravilima HV-a i MORH-a.

“To pitanje nije koje ja rješavam, to će ministar rješavati u okviru svojih ovlasti, kao ‘novoproglašeni kriminalac'”, kazao je.

O navodnoj vožnji u alkoholiziranom stanju HDZ-ovog župana Damira Dekanića, Plenković je kazao da će “pričekati da vidi što će biti”.

“Pitao sam naše kolege o čemu se radi i rekli su kako je on kazao da nije vozilo on nego da je vozila neka druga osoba. Nadam se da je tako”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare