Iz Croatia Airlinesa i danas se oglasili o oštećenom zrakoplovu

Vijesti 24. lip 202214:35 > 15:16 0 komentara
N1

Iz Croatia Airlinesa oglasili su se i danas o oštećenju koje je uočeno na trupu njihovog zrakoplova koji je u srijedu kasno navečer sletio u zračnu luku u Sarajevu. Zrakoplov je još uvijek u Sarajevu, a kad se vrati u Hrvatsku, napravit će se dodatni pregledi koji će trajati još nekoliko dana. Prema onome što je dosad poznato, radi se o mehaničkom oštećenju nastalom prilikom polijetanja ili slijetanja.

Medijima su se obratili voditelj zemaljskih usluga i menadžer za upravljanje kriznim situacijama i izvanrednim događajima Robert Kruljac i zamjenik direktora Tehnike Croatia Airlinesa Tomislav Štimac.

“Pojavile su sumnje zbog oštećenja na oplati zrakoplova. Tijekom dana je rađena istraga i inspekcija u Sarajevu i ono što možemo potvrditi jest da se radi o mehaničkom oštećenju. Tu se radilo o krivoj pretpostavci i svjetlu koje služi za inspekciju motora po noći”, rekao je Kruljac.

“Radi se o udubljenju površine 20X20 milimetara. To se sve nalazi na desnoj strani trupa zrakoplova. Ne radi se o nikakvoj perforaciji nastaloj metkom o kojoj se jučer spekuliralo”, dodao je.

Ističu da je mehaničar Croatia Airlinesa vidio oštećenje i da je zatražio balistički pregled kako bi se otklonila sumnja da se radi o propucavanju. Napominju da se strukturna oštećenja zrakoplova i inače događaju.

“Zrakoplov je pregledan odmah po slijetanju i da bi se otklonila bilo kakva sumnja zatraženo je balističko vještačenje. Ovdje je bila procjena da bi se trebalo zatražiti balističko vještačenje”, rekli su.

Potvrdili su da su zatražili izvješća od Zračne luke Sarajevo i Zračne luke Zagreb da pošalju izvješća o čistoći uzletno-sletne staze, kako bi se vidjelo je li možda tako nastalo oštećenje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!