Banožić: Nikada ne smije zaboraviti tko je bio žrtva, a tko agresor

Vijesti 27. svi 202213:39 > 13:55 0 komentara
N1

Ministar obrane Mario Banožić nazoči svečanoj akademija povodom obilježavanja Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 31. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske u Domu Hrvatske vojske "Zvonimir" u Ministarstvu obrane.

Nakon svečanosti očekuje ministar je dao izjavu.

“S obzirom na veličinu sustava, s obzirom na 20 godina stagnacija i na druge probleme, ja bih rekao da možemo ocijeniti, prije svega, hrvatskog vojnika kao sposobnog, stručnog, snažnog i to nam priznaju svi naši partneri”, rekao je Banožić.

Stanje u vojsci ocijenio je zadovoljavajućim. “A nas sve skupa natjerati da radimo puno bolje i puno brže”, rekao je.

Komentirao je optužnice iz Srbije protiv četiri hrvatska pilota

“Danas smo imali priliku razgovarati s pilotima. Imamo jedan mehanizam koji se pokazao i ljetos kada je pristigla optužnica iz BiH za 14 ljudi gdje smo jasno pokazali da nitko ničime ne smije narušiti legitimitet naših operacija, koje su prije svega donijeli slobodu. Ono što je sigurno, je da su to časne operacije. Ono što sam siguran je da nama još ništa službeno nije došlo u Hrvatsku i siguran sam da je Srbija svjesna naše međusobne suradnje koja jasno pokazuje da svaki zločin treba biti kažnjen, ali kažnjen na temelju dokaza, ne na osnovu politizacije”, rekao je Banožić.

Milorad Pupovac rekao je da se Hrvatska oko ovoga ne treba junačiti.

“Mene smeta sve što se stavlja u kontekst svih naših poteza i poduhvata da se vrati cjelovitost hrvatskog teritorija. Nikada se ne smije zaboraviti tko je bio žrtva, a tko agresor”, rekao je Banožić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!