Val poskupljenja odrazit će se i na cijene vrtića, neki već poskupjeli

Vijesti 01. ruj 202209:53 0 komentara
Pixabay / Ilustracija

Val poskupljenja neizbježno će se odraziti i na cijene vrtića koje su već dignuli u Oroslavju, Križevcima i Dugom Selu, piše u četvrtak Jutarnji list.

Predsjednik Udruge gradova, gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, navodi da su osnivači vrtića općine, gradovi i županije, koji se bore s povećanjima cijena energenata te da ta činjenica itekako utječe na formiranje cijene vrtića.

“Ekonomska cijena raste, a sada treba vidjeti kako će osnivači to riješiti. Hoće li povećati subvenciju ili će se povećati i cijena koju plaćaju roditelji. Ono što očekujemo od Vlade jest paket mjera koji je najavljivao premijer Andrej Plenković, a koji bi se trebao odnositi i na vrtiće”, kaže Turk.

Napominje kako, prema njegovim saznanjima, dosad većina vrtića nije podigla cijene, ali smatra da će se više znati nakon što Vlada predstavi mjere.

“Što se Zaprešića tiče, do kraja godine sigurno nećemo povećavati cijene, a poslije ćemo vidjeti jer porast cijena energenata i drugih proizvoda, nažalost, puno toga diktira”, pojašnjava Turk.

“Problem je što nemaju svi gradovi i županije iste mogućnosti, nekima proračun dopušta veći udio subvencija, nekima ne. Što se privatnih vrtića tiče i cijene koju plaćaju roditelji, iako se i oni subvencioniraju iz gradskih proračuna, teško je u ovom trenutku reći hoće li Vlada i njih uzeti u obzir jer su im osnivači gospodarski subjekti, a ne gradovi”, ističe Predsjednik Udruge gradova Željko Turk u tekstu novinarke Jutarnjeg lista Ivane Krnić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!