Vanđelić: Podmeću da želim preuzeti HDZ i biti premijer umjesto Plenkovića

Vijesti 30. stu 202113:20 > 13:36 0 komentara
Davorin Visnjic/PIXSELL

Damir Vanđelić prije nekoliko dana podnio je ostavku na mjesto čelnog čovjeka Fonda za obnovu Zagreba nakon što ga je vodio oko godinu dana.

O njegovim motivima se naveliko spekulira, kao i tome hoće li se politički angažirati.

VEZANE VIJESTI

Vanđelić je za 24sata govorio o problemima koje je susreo u obnovi, kako je ubrzati, kako vidi svoj angažman u javnom djelovanju, ali i o korupciji i kaznenim prijavama koje su podnijeli. Odgovorio je i na pitanje hoće li, kako se nagađa, kompromitirati premijera Andreja Plenkovića. Neki čak kažu da Vanđelić želi preuzeti HDZ i postati premijer.

“Naravno da ne. To su politička podmetanja i igre u kojima nikada nisam sudjelovalo niti namjeravam sudjelovati. U današnje vrijeme kada imamo nikad viđene probleme, preko 60 umrlih od korone dnevno, više od 20.000 zgrada oštećenih u potresu, mislim da nam dodatni sukobi i razvodnjavanje fokusa nisu potrebni. BDP Hrvatske je duplo manji po stanovniku od BDP-a Slovenije. U usporedbi sa Srbijom, u 2000. je naš BDP bio tri puta veći od njihova, a sada smo na tek šest posto razlike. Deficit države je skoro pet posto i trošimo više nego uspijevamo uprihoditi. Sve su to važnija pitanja od političkih fotelja”, rekao je Vanđelić.

Ističe da nije član ni HDZ-a ni neke druge stranke.

“Zadnjih mjeseci sam čuo teze da ću biti vođa nekih drugih stranaka pa i da ću biti prijedlog za premijera Možemo, Mosta, Domovinskog pokreta, još me samo nisu smjestili u SDP. Na tiskovnoj konferenciji kada sam i objavio ostavku, sam rekao što kanim u budućnosti. Prvo se želim odmoriti, bavit ću se svojim privatnim poslom,ali i ukazivati na probleme u javnim politikama Hrvatske. Njihovo rješavanje je od nadstranačkog interesa”, rekao je Vanđelić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!