Vanđelić stručnjake iz ministarstava mami 30 posto većim plaćama

Vijesti 07. ruj 202109:37 0 komentara
N1

Šef Fonda za obnovu Damir Vanđelić stručnjake iz ministarstava mami 30 posto većim plaćama, piše u utorak Večernji list, navodeći da osim zakonskih zavrzlama, poslijepotresnu obnovu koči i manjak stručnog kadra.

Uza sve imovinskopravne i zakonske zavrzlame koje koče obnovu nakon razornih potresa u Zagrebu i Petrinji, cijeli proces dodatno otežava kronični nedostatak kadra, koji je ovih dana izazvao pravi mali rat među tijelima zaduženima za obnovu, navodi dnevnik.

Da je tomu tako, svjedoči i dopis koji je Fond za obnovu krajem kolovoza poslao nekolicini ministarstava, ali i Središnjem uredu za obnovu.

PROČITAJTE JOŠ

U dopisu koji je Večernji list dobio na uvid šef Fonda Damir Vanđelić službenicima deficitarnih struka u Središnjem uredu nudi prelazak u Fond, u kojem se rad na radnom mjestu istog ranga plaća 30 posto više nego u ministarstvima i Središnjem uredu.

Iz Vanđelićeva dopisa jasno je kako je Fond, osnovan prije deset mjeseci, još daleko od željene ekipiranosti, zbog čega njegov šef sve službenike tehničke struke, konkretno s polja arhitekture i građevinarstva, kao i stručnjake za javnu nabavu, poziva da iskažu interes za premještaj na niz radnih mjesta u službama Fonda.

Dopisu je priložen i popis slobodnih mjesta, iz kojega je vidljivo da Fondu nedostaju ljudi koji bi mogli voditi konzervatorske poslove, stručnjaci za zbrinjavanje u privremenim objektima, kao i oni koji bi koordinirali samu obnovu, a traže se i stručnjaci za javnu nabavu i fondove EU.

Ukratko, Fond nudi premještaj na ukupno 26 radnih mjesta u svojim službama, pri čemu se Vanđelić poziva na činjenicu da je Zakon o obnovi propisao kako je riječ o poslu od interesa RH i javnom interesu te na temelju toga poziva čelnike ministarstava i Središnjeg ureda za obnovu da službenicima koji to žele omoguće premještaj u Fond.

Ovaj je dopis, kako doznajemo, izazvao nemalu ljutnju u Središnjem uredu za obnovu, u kojem podsjećaju da su i oni zaduženi za isti posao od javnog interesa, koji njihovi službenici obavljaju za manju plaću, donosi Večernji list.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!