Vanja Marušić ponovno imenovana ravnateljicom Uskoka

Vijesti 16. stu 202216:49 0 komentara
DORH, Zlata Hrvoj-Šipek, Vanja Marušić
N1/Ivan Hrstić

Vanja Marušić ponovno je imenovana ravnateljicom Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Uskok) na vrijeme od četiri godine, priopćilo je u srijedu Državno odvjetništvo (DORH).

„Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek je… donijela odluku o imenovanju Vanje Marušić, zamjenice Glavne državne odvjetnice Republike Hrvatske, na dužnost ravnateljice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. Vanja Marušić imenovana je na navedenu dužnost na vrijeme od četiri godine”, kratko je priopćio Uskok.

Marušić je za ravnateljicu Uskoka prvi puta imenovana u studenome 2018. kada je na toj dužnosti zamijenila sadašnju europsku tužiteljicu Tamaru Laptoš.

Ranije je od siječnja 2015. do prvog imenovanja obnašala dužnost županijske državne odvjetnice u Rijeci”. Široj je javnosti postala poznata kao zastupnica optužbe u antikorupcijskom postupku bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Ina-MOL, u koji je naknadno uključen i direktor MOL-a Zsolt Hernadi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!