Varaždinski SDP ide samostalno na izvanredne izbore, prozvali Vladu

Vijesti 03. velj 202312:29
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Varaždinski SDP samostalno će izaći na izvanredne izbore za Gradsko vijeće, najavljeno je u petak u središnjici stranke iz koje je upućena i kritika Vladi jer izbori još uvijek nisu raspisani.

Predsjednik varaždinske Gradske organizacije SDP-a Miroslav Marković podsjetio je da Varaždin još nema ovogodišnji proračun te istaknuo da ‘radi u hladnom pogonu’ jer gradski vijećnici nisu podržali prijedlog proračuna za 2023.

Zbog toga će se, objasnio je i održati izvanredni izbori za Gradsko vijeće, no datum još uvijek nije poznat. “Očito je da Vlada, odnosno politika, maksimalno koristi zakonsku prazninu u kojoj Vlada nema rok za raspisati izbore, ali kada jednom raspusti Gradsko vijeće, onda počinju teći rokovi”, kazao je Marković.

Upozorio je da sve to Grad Varaždin dovodi u tešku situaciju i nemogućnost konačnog rješenja baliranog otpada. “Grad se još uvijek ne može konačno osloboditi te crne prošlosti u koju nas je doveo bivši gradonačelnik Ivan Čehok“, naglasio je Marković.

Kazao je i da je na Gradskom odboru stranke odlučeno da SDP na izvanredne izbore izlazi samostalno, bez predizbornih koalicija. Novinare je izvijestio i o provedenoj predizbornoj anketi.

“Rezultati su dobri i očekivani, a očekujemo i vrlo dobar uspjeh na izvanrednim izborima jer su ljudi shvatili da mi nismo ovdje da sebi uzmemo, nego da se vodimo javnim dobrom i da vodimo brigu o interesu grada i građana”, rekao je šef varaždinskog SDP-a.

Kazao je i da ‘župan Anđelko Stričak vodi kampanju protiv Grada Varaždina’, iako ga je SDP pozvao na suradnju. Zauzeo se za zajedničko rješavanje problema bala te je pozvao one koji mogu utjecati na Zagreb da poduzmu sve kako bi što prije bili raspisani izbori.

Varaždinski gradonačelnik, SDP-ovac Neven Bosilj rekao je da je Grad Varaždin još 4. siječnja ‘predao sve dokumente donošenja proračuna’ te da sve to putuje do Ministarstva uprave duže vrijeme. “Nekome je stalo da Grad Varaždin bude što duže bez proračuna i u opstrukciji”, ocijenio je Bosilj.

Naglasio je i da se unazad deset godina nikada nije dogodilo da Vlada nije donijela odluku o raspuštanju Gradskog vijeća u siječnju.

“Očito je da se ovdje igraju neke čudne igre… Apeliramo i na HDZ da ne dozvoli da građani Varaždina budu predugo taoci njihovih igrica. Izađimo na izbore i ja vjerujem da će novo Gradsko vijeće pokazati stabilnost i odgovornost te podržati budući razvoj Varaždina”, poručio je Bosilj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ