Vatrogasci: Nastavlja se sanacija štete, promet Selskom krajem tjedna

Vijesti 28. ruj 202110:02 > 10:07 0 komentara
N1/Mirela Bačić

Sa sanacijom posljedica puknuća magistralnog vodovodnog cjevovoda na zagrebačkoj Trešnjevci vatrogasci će nastaviti i tijekom dana, a oštećeni dio Selske ulice se planira pustiti u promet krajem tjedna, priopćeno je u utorak iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Magistralni vodovodni cjevovod u zagrebačkom naselju Trešnjevci puknuo je jutros oko 4,50 sati.

Vatrogasni operativni centar Grada Zagreba  malo iza 5 sati zaprimio je prvu dojavu o potrebi interveniranja zbog ponovnog puknuća vodovoda na području Trešnjevke u Selskoj ulici u blizini križanja s Baštijanovom ulicom, navodi se u priopćenju.

Zbog nadiranja vode poplavila je srednja škola koja se nalazi u blizini kao i podrumski objekti okolnih zgrada, a obustavljen je i promet.

Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postaje Grada Zagreba ranije jutros novinarima je izjavio da su “u jutarnjim satima dobili niz dojava građana o prodoru vode u njihove podrumske prostorije. Na teren je odmah upućena JVP Zagreb i vrlo brzo lokalna dobrovoljna  vatrogasna društva”, rekao je.

“Vatrogasci su do sada izašli na osam intervencija vezano uz navedeni događaj te je do sada na intervencijama ukupno sudjelovalo 39 vatrogasaca sa 14 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb te DVD-a Zapad, Vrapče, Kustošija i Trešnjevka”, kazao je zapovjednik JVP Zagreba Jembrih.

Sa sanacijom puknuća magistralnog vodovodnog cjevovoda će se nastaviti tijekom dana, a oštećeni dio Selske ulice se planira pustiti u promet krajem tjedna.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!