Vatrogasci: Treba nam nova oprema, neka vozila su odradila tisuće intervencija

Vijesti 18. srp 202211:56 > 17:33 0 komentara
N1

Reporterka N1 televizije Vesela Šegvić razgovarala je s vatrogascima DVD-a Šibenik, koji se već danima bore s požarima.

“Imamo velikih problema s opremom. U našem voznom parku nije toliki problem starosti samih vozila, već nepristupačnost terena. Ogroman broj intervencija uzima danak opremi. Neka od ovih vozila odradila su više od tisuću intervencija i ne mogu odgovoriti zahtjevima. Problem je u tome što je karoserija istrošena i bojimo se da nema smisla ulagati u popravak ovakvih vozila”, rekao je zapovjednik DVD-a Goran Bujas.

VEZANE VIJESTI

Kaže da bi se s novijim vozilima i opremom moglo kvalitetnije odraditi intervencije.

“Imamo osam sezonskih vatrogasaca, od kojih su sedam momci i jedna je djevojka. Svakako nešto s čim sam se prvi put susreo iako sad već aktivno gasim 12 godina, a većini sezonaca ovo je tek druga sezona, onda zamislite kako je njima. Nadam se samo da će javnost shvatiti da ulaganje u vatrogasnu opremu nije trošak, već ulaganje u sigurnost svih civila”, rekao je.

Kako navodi, suradnja s ostalim DVD-ovima je vrhunska.

“Problem je samo u tome što nitko ne može kupiti iskustvo. Nadam se da će netko shvatiti da je potrebno dodatno ulaganje u vatrogasce”.

Prosječna plaća vatrogasca sezonca iznosi pet tisuća kuna, a mnogi kažu da to nije dostatno.

“Ako uspijemo postići da se prosječnom sezonskom vatrogascu povisi plaća iduće godine, bio bih veoma zadovoljan”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!