Veljko Kajtazi o tri kolone u Jasenovcu: Spreman sam cijeli dan biti tamo

Vijesti 20. tra 202111:44 > 13:47 1 komentar
N1 - Ilustracija

Saborski zastupnik i predstavnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi, gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao činjenicu da će se ove godine dogoditi tri komemorativne kolone u Jasenovcu.

Upitan je li iznenađen što neće biti jedinstvene kolone ove godine u Jasenovcu, Kajtazi je rekao da malo jest.

VEZANE VIJESTI

“Jesam malo iznenađen, ali ne mogu reći u potpunosti, imajući i vidu da smo prošle godine imali zajedničku, predsjednik, premijer, stradalački narod i antifašisti. Romska zajednica će se sigurno odazvati na središnju državnu komemoraciju, jer i prijašnjih godina ja sam bio na svim onim komemoracijama na koje sam bio pozvan, a ove godine sam spreman cijeli dan biti tamo”, rekao je Kajtazi.

“Narod koji je nastradao najmanje je kriv za trenutnu situaciju i odnose koji vladaju. Mi smo prošle godine i otvorili romski memorijalni centar, koji je financiran od strane Vlade i Grada Zagreba, što je poticaj romskoj zajednici i iskorak u smislu Drugog svjetskog rata”, rekao je Kajtazi, dodavši da će sigurno biti uz premijera, koji će posjetiti i romski memorijalni centar.

Odazvat će se i pozivu nacionalnih manjina, čiji je predstavnik u Saboru.

“Svih ovih godina ja sam bio sa svima u koloni, tako da ću i dalje zasigurno biti, sa svima koji budu htjeli da budem s njima, zasigurno ću biti”, rekao je Kajtazi, dodavši da mu je jako žao da ljudi koji su najmanje krivi za to, ispaštaju zbog toga te da smatra da jedino dijalogom može doći do promjena i prihvatljivog rezultata.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare