Vice Mihanović: “A kako znate da nisam kandidat? Ja ne znam da nisam”

Vijesti 14. tra 202213:33 > 13:48 2 komentara
N1

Do izbora, grad Split će voditi Vladina povjerenica Mirna Veža. Ivica Puljak ide po drugi mandat, dok bi kandidat HDZ-a, kako je N1 neslužbeno doznao, mogao biti bivši dekan Medicinskog fakulteta, neuroznanstvenik Zoran Đogaš. Vice Mihanović za N1 nije htio potvrditi nagađanja o odabiru nestranačkog kandidata za gradonačelnika Splita. Kaže, sjednicu Gradskog odbora održat će popodne i odlučiti.

Na pitanje je li Mirna Veža, kojoj Puljak nije ukazivao povjerenje, produžena ruka HDZ-a, odgovorio je: “Gospođu Vežu ne poznajem osobno i ne znam ništa o njezinoj vezi s Puljkom. Vjerujem da je dovoljno kompetentna da može obnašati dužnost. Nema nikakve veze s HDZ-om, nije ni članica. Dolazi iz Gradske uprave i vjerujem da će uspješno voditi grad kao povjerenica. Puljak je konstantno zbunjivao javnost i govorio da se umiješala Vlada, aludirajući na to da ako bude neuspješan na izborima, a vjerujem da hoće, imati alibi priču.”

VEZANA VIJEST

Prokomentirao je potencijalni odabir Đogaša za kandidata i znači li da ga je Plenković prekrižio.

“Svi se žele zakačiti za HDZ vjerujući da će tako nešto politički ušićariti”

“Interesantno je da se ljudi stalno bave HDZ-om. Svi se žele zakačiti za HDZ vjerujući da će tako nešto politički ušićariti. Plenković ima pametnijeg posla nego da se bavi splitskim HDZ-om, ne postoje nikakvi prijepori”, rekao je i poručio političkim oponentima da se više bave sami sobom.

“Što se tiče profesora Đogaša, to je ugledan čovjek splitske zajednice. Hoće li otkazati poslušnost? Mi smo demokratska stranka i po Statutu ćemo donositi odluke”, dodao je Mihanović.

Vjeruje da će odabrati najboljeg kandidata.

Na pitanje što misli o tome zašto on nije kandidat za gradonačelnika, kaže: “A kako znate da nisam? Ja ne znam da nisam kandidat.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare