VIDEO / Dalija Orešković predložila mjernu jedinicu za korupciju – 1 Plenković: “Pavao Vujnovac mogao bi biti Plenković godine”

Vijesti 08. pro 202314:06 1 komentar

Saborska zastupnica Dalija Orešković danas se u Saboru na sarkastičan način osvrnula na Međunarodni dan borbe protiv korupcije.

“Uvijek se govori o indeksu percepcije korupcije koji je u skladu sa stručnim procjenama i istraživanjima javnog mnijenja. A smatram da je u Hrvatskoj korupcija toliko rasprostranjena i prisutna, posebno na najvišoj razini vlasti da se umjesto procjene može egzaktno izmjeriti, a kao mjernu jedinicu predlažem da se uvede 1 Plenković”, rekla je Orešković.

“Uzeli bi se kao primjeri pri mjerenju svi ministri koji su otišli zbog afere pa ovisno o težini djela, oni koji su otuđili najmanje bili bi 1 Plenković, kapitalci poput Gabrijele Žalac 5-6 Plenkovića pa do Frane Barbarića, negdje na 10 Plenkovića. Borg skupina, uključujući Martinu Dalić, bili bi na oko 100, a Pavao Vujnovac bi, s obzirom da se njegovu korupcijsku upletenost teško može izmjeriti, mogao  dobiti nagradu Plenković godine”, dodala je.

Dalija Orešković ustvrdila je da je Vlada Andreja Plenkovića trivijalizirala krupne malverzacije i otimanja iz proračuna pa onda kupovina privatnih stvari javnim novcem postane praksa. “Ako je Plenkoviću 10 milijuna eura plinske afere sitnica…”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare