VIDEO / I svjetski mediji se raspisali o pokušaju poljupca Grlića Radmana

Vijesti 04. stu 202313:28 9 komentara

Kamere su zabilježile, a mediji prenijeli neugodan trenutak u kojem je hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman pokušao rukujući se i poljubiti njemačku kolegicu Annalene Baerbock.

Gordan Grlić Radman sudjelovao je na konferenciji o jačanju i proširenju Europske unije u Berlinu gdje je snimljen neugodan trenutak kada su pozirali za grupnu fotografiju, a ministar je stajao do njemačke ministrice vanjskih poslova Annalene Baerbock. U jednom se trenutku, pružajući ruku, nagnuo na poljubac, no Baerbock se izmaknula.

Trenutak je ipak ostao zabilježen i sad ga prenose i svjetski mediji.

Njemački Tagesschau, koji je dio javne televizijske mreže ARD, piše među ostalim o ogorčenim komentarima korisnika na društvenim mrežama te podsjeća da je “aktivistica za ženska prava Rada Borić opisala to kao potpuno neprimjerenu gestu”, a zastupnica Ivana Kekin rekla je da je Grlić Radman osramotio ne samo sebe nego i sve Hrvate.

Na incident se osvrnuo i Spiegel koji se u podnaslovu pita je li to hrvatski ministar pokušao poljubiti njemačku ministricu u usta. Dodaju da je gesta Grlića Radmana bila prebliska za Baerbock. Naslov su intonirali u smislu “napada hrvatskog ministra poljupcem” i “brzog uzvrata ministrice”.

Podsjećaju da se na incident osvrnula i bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor koja je na X-u napisala da se i nasilno ljubljenje žena isto zove nasilje.

BBC piše da je hrvatski ministar vanjskih poslova neugodnim trenutkom i pokušajem poljupca izazvao kontroverzu, no podsjećaju da je Grlić Radman kasnije objasnio da se radilo o “toplom, ljudskom pristupu kolegi” te se ispričao za ono što se moglo shvatiti kao “neugodan trenutak”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare