VIDEO Jako nevrijeme zahvatilo dio Dalmacije, snimljena i pijavica

Vijesti 08. lip 202220:52
Izvor: Jakov Filipović, Dalmacija Danas

Kako je i najavljeno, promjena vremena tijekom današnjeg dana zahvatila je dijelove Dalmacije. Najviše se to osjetilo u zaleđu sjevera Dalmacije.

U Kninu su tako oborine počeke već oko 12 sati, no grmljavinsko nevrijeme uz obilna pljusak uslijedio je iza 14 sati, piše Dalmacija danas.

Na gradskim ulicama nastale su bujice, a prema podacima mreže postaja Pljusak.com, pale su 33 litre kiše po kvadratnom metru. U Benkovcu je bilo vrlo slično gdje je palo 38 litara.

U Kijevu je do 15 sati palo 15 litara kiše po kvadratnom metru, na sinjskom području 2 do 7 litara. Uz obači i na otocima oborine je zasad bilo samo na makarskom i dubrovačkom području te dijelu Brača.

Najviše je zahladilo na kninskom području gdje se mjeri 16 do 19°C, što je 12 stupnjeva manje u odnosu na vrijednosti izmjerene u isto vrijeme jučer. Najtoplije je u dolini Neretve s temperaturama zraka do 28°C.

Crometeo lovac na oluje iz Splita u Lici je, a autoceste oko Gornje ploče, oko 15 sati snimio pijavicu, piše Dalmacija danas.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar