VIDEO | Kako je potonula jahta nakon tragične pomorske nesreće kod Murtera?

Vijesti 19. srp 202315:17 0 komentara
N1 / Ilustracija

Objavljena je snimka koja je nastala odmah nakon što je jahta AE iz Rijeke udarila u plivaricu Mašun, pri čemu je poginuo 61-godišnji kuhar Vatroslav Ugrinić, član posade pve plivarice, a navedena jahta je potonula.

Jahta je potonula na 85 metara dubine, pa iako je vlasniku ili službeno vlasnici, izdan nalog za vađenje ove jahte, od nekih službenih organa može se čuti da će ovo biti teška operacija, piše Pomorski.hr.

Policija je izvijestila da je do pomorske nezgode došlo na način da je osumnjičeni 51-godišnjak, upravljajući motornom jahtom u svojstvu kapetana, teško prekršio propise o sigurnosti pomorskog prometa tako što je zanemario važnost savjesnog izviđanja i promatranja radi potpune procjene situacije, a isto tako je zanemario i važnost kretanja sigurnom brzinom u plovidbi.

Osumnjičeni vozač motorne jahte je, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Ugrožavanje posebnih vrsta prometa iz čl. 225. st. 4. Kaznenog zakona predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske dok je kaznena prijava dostavljena Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Snimka pokazuje i točno ono što je ispričao svjedok Karlo Magić, zapovjednik plovila 1586 BG vlasnika ribarskog obrta Frane, koji je od mjesta nesreće bio udaljen 150 metara i prvi je nazvao 112 da ih obavijesti o teškoj nesreći:

“Radar je radio sve do potonuća tog broda…”, a vidljiva su i teška oštećenja na pramcu broda, što dokazuje i njegovu putanju izravnog sudara s plivaricom, piše Pomorski.hr.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!