VIDEO Milanović namignuo na temu non-papera, Plenković mu poslao poruku

Vijesti 10. svi 202119:28 0 komentara
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL/ilustracija

Šefovi diplomacija članica EU-a sastali su se u ponedjeljak u Bruxellesu, a jedna od glavnih tema je hrvatski non-paper o većem angažmanu EU-a na zapadnom Balkanu.

Zoran Milanović danas je rekao da očekuje da se “tu nešto konačno počne pokretati” i da je dobro što se razmišlja u tom pravcu, ali ne vjeruje u skori pomak. Pritom je dodao da se ministar nije konzultirao s njim i da “će se i o tome razgovarati”.

“Poznavajući kako neki ljudi rade svoj posao, mislim da će oni tu sad stati i pet godina neće raditi ništa”, rekao je Milanović.

VEZANE VIJESTI

“Treba vršiti permanentni pritisak, a Hrvatska kao članica EU-a to može i mora – da se poštuje Dayton. Samo to. Dayton je daleko od savršenog, ali ispod tog standarda ne možemo ići.” Vjeruje da će se u protivnom “tu državu učiniti odbojnom ljudima koji u njoj mogu, trebaju i nadam se žele živjeti”.

O konzultacijama oko non-papera s Milanovićem danas je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a govorio i Andrej Plenković:

“Ne znam je li ministar vanjskih poslova s njime razgovarao. Za Grlića Radmana je Milanović rekao da je bio zadužen za nabavku toalet papira. Ja se nisam konzultirao, ne znam je li ministar. Ministar zastupa politiku Hrvatske. Kad predsjednik odgovori na prijedloge veleposlanika, onda ćemo o toj temi.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!