VIDEO / Pogledajte maškarano ludilo u Rijeci, glavni lik neodoljivo podsjeća na jednog političara

Vijesti 11. velj 202421:57 0 komentara

Maškarano ludilo u Rijeci. Šareno i raspjevano. Ali za razliku od prošlih godina poprilično nekritično prema društvenim zbivanjima. A jedina packa stiže iz Kaštela!

“Ove godine smo se odučili maknut s politike i stavit lik jednog našeg mještana iz Kambelovca koji prikazuje da neki mogu sve, neki mogu sve šta im drugi kažu, a neki ka i mi borimo se za preživljavanje”, rekao nam je Ivan iz KG “Polantana” iz Kaštela.

Ovaj nas gospodin neodoljivo podsjeća na jednog visokopozicioniranog političara. “Možda je to neki spoj slučajnosti, ali mislin da nije, zato što je u nas kako bi se reklo, ono što vidimo u selu to i radimo…”, dodao je Ivan.

Živahno je to selo, nema sumnje! Bit će – ostalim selima dojadile loše vijesti pa udarili brigu na veselje. “Prvi put sam osnovala grupu I jako sam zadovoljna I jako sam ponosna na sebe, bilo me bilo strah, ali uspjela sam. Uspjeli smo svi zajedno”, kaže nam Barbie iz KG Plesna štorija iz Rijeke.

Uz domaće, na 41. riječkom karnevalu, i desetak je inozemnih grupa. “Mi smo tradicionalno gosti riječkog karnevala I naš karneval postoji gotovo dvije decenije I toliko I dolazimo ovdje. I kako vam se sviđa? Uvijek prelijepo”, tvrde iz KG Feštađuni iz Budve.

“Vidjet ćete poznati zmajev ples I tradicionalne kineske kostimirane plesove. Prvi nam je put I jako nam se sviđa. Fantastično! Jako je uzbudljivo”, kažu iz KG Confucius institute iz Kine.

Procjenjuje je se u Rijeku se danas, osim 9 tisuća maškara, slilo i oko 50 tisuća posjetitelja.

Kraljica Sara i prvi čovjek karnevala Sandi, ali i grada, doduše, još nakratko – zadovoljni. “Predivan period, predivnih mjesec dana, prošlo je najljepše, uz ovakvog meštra kako može proći. Ocjena? 10 od 10”, kaže Sandi.

Terase kafića, uglavnom, pune, a ugostitelj zadovoljni. Slobodnih kreveta nema ni za lijek, a ovo veselje koliko košta da košta – vrijedi svakog centa, uvjeravaju nas.

“Na svaku kunu koju uloži grad ili turistička 5 se vraća. To bi sad bilo 1 euro, 5 eura. U svakom slučaju ovakav broj ljudi, ovakva dobra atmosfera u Rijeci vrijedi više nego svi novci ovog svijeta”, kaže nam Petar Škarpa, direktor TZ Grada Rijeke.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!