Ekipa N1 svjedočila izvlačenju žive žene čak šest dana od potresa

Vijesti 11. velj 202316:12 0 komentara
N1

Reporterka N1 Iva Puljić Šego izvještava s terena iz samog epicentra potresa u Turskoj. Na svom je Twitteru podijelila video kolege Saše Dodika, u trenutku u kojem je, nakon šest dana, odnosno 144 sati, izvučena živa žena iz ruševina.

“Čuda su moguća i 144 sata poslije tragedije. Alahu ekber promolilo se kad su je izvukli slabu, ali pri svijesti”, napisala je Iva pokraj videa kolege snimatelja Saše Dodika koji se s njom nalazi u Turskoj.

Ekipa N1 i dalje u Turskoj prati dramatičnu situaciju nakon razornih potresa koji su sravnili sa zemljom cijele gradove i odnijeli više od 24.000 života.

Jedan od najpogođenijih gradova je Hatay, gdje su trenutno uvjeti za život nikakvi.

“Moj dojam nakon svega što sam vidjela je da taj grad nalikuje Černobilu u smislu da postaje grad duhova. Černobil je uništila eksplozija nuklearke, a ovaj grad potres. Moj dojam je da će svi ljudi morati otići iz grada i da su vrlo male šanse da će taj grad ikad biti obnovljen ili da će biti kakav je bio prije potresa”, izvijestila je s terena naša reporterka Iva Puljić Šego.

Kasnije se javila i iz grada Kahramanmarasa, koji je uz Hatay i još nekoliko gradova, najpogođeniji potresom.

“Grad je razrušen. Kad se prilazi gradu, rijetki su objekti uz autocestu koji nisu oštećeni”, opisuje Puljić Šego.

Pokazuje objekt koji je doslovno sjeo na automobile koji su bili parkirani ispred. “Zgrade u pozadini još uvijek stoje, ali čini mi se da su evakuirane. Oštećene su iako se nisu srušile”.

Više informacija pratite na našem blogu uživo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!