VIDEO / Sindikat o rabljenim tramvajima iz Njemačke: Građani Zagreba ponovno su zakinuti

Vijesti 01. pro 202311:41 0 komentara

U Zagreb je stigao prvi polovni tramvaj iz serije koju je Grad kupio od njemačkog grada Augsburga, ali u Sindikatu Zagrebačkog holdinga - ZET Zagreb nisu oduševljeni. Dapače, javno su kritizirali odluku o kupovini...

“Kada pogledate kako taj tramvaj izgleda izvana, kakav je putnički i vozački prostor, opet svi skupa možemo vidjeti koliko su Grad Zagreb i putnici gradskog javnog prijevoza zakinuti i oštećeni, kada gledamo urednost, kvalitetu i održavanje tramvaja. Naši niskopodni tramvaji nisu dobro održavani, servisirani i već sada izgledaju dosta zapušteno i neuredno, a skoro su duplo mlađi od ovih iz Augsburga. Uporno se taj problem ignorira i Končar uredno dobiva poslove nabave i održavanja tramvaja u Zagrebu”, kritiziraju u sindikatu pa dodaju:

“Potpuno je jasno da održavanje i servisiranje tramvaja u Zagrebu moraju i trebaju dobiti radnici ZET-a jer samo tako ćemo imati kvalitetne, uredne, funkcionalne tramvaje. Vidi se i danas da vozila koja servisiraju radnici ZET-a, a koja su stara nekoliko desetljeća bolje i urednije izgledaju od vozila koja su stara 15-ak godina, a koje servisiraju vanjske tvrtke.”

Napominju i da titi jednu vanjsku tvrtku ne zanimaju urednost ili kvaliteta vozila.

“Oni svaki dan nakon kraja radnog vremena u 15 sati odlaze iz ZET-a, a naši radnici na održavanju i servisiranju rade od 0 do 24. Opet nam Nijemci održavaju lekciju kako vozilo staro četvrt stoljeća izgleda u odnosu na naš vozni park, a samo iz razloga održavanja i servisiranja vozila, ali i kvalitete samoga proizvoda”, tvrde sindikalisti i napominju:

“Zagreb zaslužuje tramvaje kvalitete Stadlera, Siemensa, Škode… I da ih servisiraju radnici ZET-a. Sva ostala rješenja su promašena, privremena i nepouzdana.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!