VIDEO Problemi zbog snijega i snažnog vjetra, iz HAK-a pozivaju da se ne ide put

Vijesti 13. tra 202109:51 > 12:56
Izvor: Dino Stanin/PIXSELL

Donosimo vremensku prognozu naše meteorologinje Tee Blažević. Teško je stanje i na cestama. Da je situacija ozbiljna i vrlo opasna svjedoče i fotografije prevrnute prikolice na autocesti A1.

Kako smo i najavljivali, snijeg pada u Gorskom kotaru i Lici.

Iz HAK-a javljaju kako trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci i Istri te obrnuto, a preporuka je svima koji mogu da ne kreću na put.

Da je situacija ozbiljna i vrlo opasna svjedoče i fotografije prevrnute prikolice na autocesti A1.

U Hrvatskim autocestama potvrdili su za N1 kako su brojni građani, unatoč najavama snijega, krenuli na put s ljetnim gumama. Uz snijeg, probleme stvaraju i orkanski udari bure, te je za sav je promet zatvorena Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Promet je dozvoljen samo za osobna vozila:

– autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje
– autocestom A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice
– Jadranskom magistralom (DC8) između Senja i Karlobaga
– državnom cestom Maslenica-Zaton Obrovački (DC54)
– na Paškom mostu.

Na autocesti Draga-Šmrika (A7) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te lokalnoj cesti (LC58107) Križišće-Kraljevica dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina vozila).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom.

Oborina će slabjeti prema kraju dana, iako će još i tijekom noći i jutra u gorju biti snijega.

Komentari

Vaš komentar