Viktor Gotovac: Priča o raspadu koalicije više uvjetovana željom opozicije

Vijesti 27. ožu 202218:57 > 19:54 0 komentara
Viktor Gotovac
N1

Viktor Gotovac, predsjednik SDP-a Zagreba, u Dnevniku N1 televizije govorio je o suradnji SDP-a i platforme Možemo! u Gradu Zagrebu.

“Kad imate dirketan izbor gradonačelnika i zamjenika u tom pogledu izvršne vlasti nemate neki koalicijski potencijal jer će uvijek gradonačelnik i zamjenici biti direktno birani. Prihvaćamo da nemamo legitimite u izvršnoj vlasti, naša je suradnja bazirana u skupštini”, rekao je Gotovac i nastavio:

“Suradnja SDP-a i Možemo! definira se kroz one odluke koje donosi Gradska skupština. Nama je takav model suradnje i dobar. Mi u SDP-u ne želimo ni kadrovirati ni gurati ili braniti ljude iz SDP-a ili bilo koje opcije. Naš je stav da najbolji, najstručniji trebaju napredovati.”

VEZANA VIJEST

“Gradonačelnik ima našu punu podršku. Radi se o tome da je naš grad zapušten. Već dugo vremena je to grad u kojem se stvari nisu odvijale na dobar način”, dodao je.

Istaknuo je da postoji prostor za bolju komunikaciju i da to treba definirati kroz sporazum.

“Mi želimo vrlo konkretno građanima reći kroz znaš sporazum što oni mogu očekivati u sljedeće tri godine i po čemu mogu mjeriti jesmo li uspjeli kao koalicija i pojedinačno. Nije bitno kakvi smo mi sa Možemo!, slažemo li se s njima u svemu ili ne – ključno je da imamo rezultate i da ovaj grad dobije svoju budućnost”, kazao je Gotovac.

Dodao je da je koalicija grad preuzela u teškoj situaciji. Na pitanje ima li vidljivih rezultata, odgovara: “Treba dinamizirati suradnju. Željeli bismo da stvar bude dinamičnija.”

Dodaje da se razgovorom može puno toga riješiti. “Čini mi se da je ova priča o raspadu koalicije možda više uvjetovana željom opozicije u gradu i možda željom da se vidi kako taj projekt novih opcja koje su bile više aktivističke idu sa starim strankama.”

Voditelj Igor Bobić upitao je ostaje li SDP na vlasti, ali su spremni biti i oproba, na što je Gotovac odgovorio: “Uvijek, i jedno i drugo”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!