Viktor Šimunić: Vijest o odbacivaju kaznene prijave protiv Tušeka me šokirala

Vijesti 08. stu 202113:09 > 20:04 0 komentara
N1

Gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić gostovao je u N1 Studiju uživo.

USKOK je odbacio kaznenu prijavu protiv saborskog zastupnika Žarka Tušeka. Podsjetimo, riječ je o aferi “A kaj bi ti štel biti?”, kada je HDZ-ov Tušek osumnjičen da je pokušao foteljama potkupiti nezavisnog vijećnika i aktualnog gradonačelnika Oroslavja Viktora Šimunića u zamjenu za podršku na lokalnim izborima.

VEZANA VIJEST

Vijest o odbacivaju optužbe Šimunića je šokirala. “Smiješno to ispada, pokazuje da se tako može raditi. Kod nas se očito sve može raditi. Kakva se poruka na kraju dana šalje narodu i onima koji bi prokazali korupciju?”, pita se gradonačelnik Oroslavja.

Kaže kako je HDZ pokazao da se Tušeka neće odreći, no smatra da u Zagorju neće biti rehabilitiran.

“Trebam li odgovarati zbog neovlaštenog snimanja, odgovarat ću za to. Smatram da je u pitanju bio javni interes”, kaže Šimunić, dodavši da bi isto ponovno napravio. “Idemo se boriti da se ljudi vraćaju. ‘Ajmo reći dosta je, da nije normalno da se sve namješta. Gledam za opći interes, a ne za vlastiti.”

Otkad je preuzeo mjesto gradonačenika krenuo je, kaže, u rezanje troškova i sistematizaciju. “Ne možemo dijeliti javni novac kako se sjetimo”, kaže.

“Samo na tonerima i printanju smo uštedjeli 50.000 kuna. Smanjili smo plaće i zaposlili komunalnog readra. Smanjili smo fiksne troškove”, govori Šimunić. “Rezultat ne možete vidjeti odmah, potrebno je vrijeme.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!