Vinkovački gradonačelnik Bosančić spreman za još jedan gradonačelnički mandat

Vijesti 28. tra 202120:11
N1

Vinkovački gradonačelnik i kandidat HDZ-a za novi gradonačelnički mandat u tom gradu, Ivan Bosančić, predstavljajući u srijedu predizborni program, poručio je kako je spreman opet preuzeti odgovornost i raditi u korist građana Vinkovaca.

“Iza mene i moga tima četiri su godine rada za boljitak Vinkovaca u kojima smo iskoristili priliku i realizirali brojne projekte ukupne vrijednosti 1,47 milijardi kuna financirane bespovratnim sredstvima Europske unije. Ovakvim proaktivnim radom, učetverostručili smo proračun grada  koji je u 2017. godini iznosio 90 milijuna kuna, a danas iznosi 345 milijuna kuna upravo zahvaljujući trudu i zalaganju u pripremi i provedbi projekata”, kazao je Ivan Bosančić koji u izbornu utrku ulazi uz podršku HSU-a i HSP-a.

U svom predizbornom programu posebnu pozornost posvetio je razvoju gospodarstva rekavši kako bi generator novih radnih mjesta u Vinkovcima u narednom razdoblju trebala biti nova industrijska zona na Zalužju koja će se s 138 hektara naslanjati na već postojeću na tom području, a biti će izgrađena kao pametna, održiva i digitalna.

Spomenuo je projekt izgradnje otvorenog dijela i rekonstrukcije zatvorenog dijela tržnice rekavši kako će realnost grada Vinkovaca u naredne četiri godine biti i novi vrtići, obnovljene škole s jednosmjenskim radom te produljeni boravak u vrtićima. Nastavit će razvijati razne urbane sadržaje i unaprjeđivati “zelene” sadržaje poput energetskih obnova i obnove toplinskog sustava gradskog grijanja dok će se sportska i rekreacijska infrastruktura u gradu dodatno proširiti otvorenim bazenima u Lenijama, sportsko-rekreacijskim centrom u parku Papuk te novim poučnim stazama na Sopotu i Trbušancima.

„Izrađena je projektno-tehnička dokumentacija naših strateških projekata i spremni smo za njihovo apliciranje na javne pozive za bespovratna sredstva osigurana kroz Nacionalni plan za oporavak i otpornost, Višegodišnji financijski okvir 2021.-2027. te Mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU),“ poručio je Ivan Bosančić napomenuvši kako je za kandidaturu prikupio više od 8.000 potpisa građana Vinkovaca koje je danas i predao izbornom povjerenstvu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar