Virus se proširio po cijeloj Krapinsko-zagorskoj županiji, maske i na otvorenome

Vijesti 23. tra 202116:07 0 komentara
Angela Weiss / AFP / Ilustracija

U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije potvrđeno je 56 novozaraženih, žarišta nema, a budući da se virus proširio po cijeloj županiji, Stožer će zatražiti obvezno nošenje maski i na otvorenome gdje je veći protok ljudi, rečeno je u petak u Zaboku.

Od četvrtka se oporavilo 59 osoba, tako da su trenutačno aktivna 522 slučaja, a u samoizolaciji su 1133 osobe.

„U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana je 36 pacijenata, među kojima ih je pet na respiratoru, a 10 pacijenata je u bolnici u Krapinskim Toplicama”, rekao je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Anđelko Ferek Jambrek i dodao da je broj novooboljelih na 100.000 stanovnika u proteklih sedam dana 281.

Rekao je i da će Stožer predložiti Nacionalnom stožeru da donese mjeru obveznog nošenja maski i na otvorenome, ondje gdje se očekuje veći protok ljudi.

„To se odnosi na tržnice, prostore oko trgovačkih centara i vjerskih objekata”, rekao je Ferek Jambrek.

Ravnatelj zabočke bolnice Tihomir Vančina istaknuo je kako je ponovno otvoren intenzivni covid odjel zbog većeg broja pacijenata.

„Povećan je broj pacijenata na respiratoru, trenutačno ih je pet. S obzirom na pacijente koji se nalaze na odjelu i u kakvom su stanju, očekujemo i dalje povećanje tog broja”, rekao je Vančina.

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Tomislav Jadan rekao je da su dosad prvom dozom cijepljena 2192 zdravstvena djelatnika, a drugom dozom 1801.

„Gotovo 20.000 ljudi je već sada obuhvaćeno ovom akcijom cijepljenja u našoj županiji, a za idući tjedan je najavljena manje-više slična količina cjepiva koja je bila i sad”, dodao je Jadan.

Župan Željko Kolar rekao je kako je donio odluku da se i sljedeći tjedan nastava u školama održava po dosadašnjem modelu.

„Kompletna osnovna škola ide po A modelu, kao i svi maturanti i završni razredi, a ostali razredi srednjih škola idu po kombinaciji B i C modela”, rekao je Kolar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!