Više od 1000 djece na Državnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih u Rijeci

Vijesti 29. srp 202319:34 0 komentara
Plazma Sportske Igre Mladih

Državna završnica Plazma Sportskih igara mladih započela je u Rijeci, a djeca iz cijele Hrvatske natjecala su se u graničaru i atletici u sklopu Telemach Dana sporta te se borila za titulu državnih prvaka.

Vatreni zmajčeki iz Preloga u kategoriji 2012. godište i mlađi te ekipa Jagoda iz Osijeka u kategoriji 2014. godište i mlađi državni su prvaci u graničaru. Vatreni zmajčeki, prošlogodišnji međunarodni prvaci, treću su godinu zaredom prvaci Hrvatske.

Najbrži u Rijeci u svojim kategorijama su Jan Božić (Koprivnica), Leona Sušac (Slavonski Brod), Jan Blašković (Križevci) i Lucija Rajković (Osijek).

Medalje najboljima u graničaru i atletici dodijelio je gradonačelnik Rijeke Marko Filipović.

Telemach Dan sporta ove je godine održan u 27 gradova u svim županijama u Hrvatskoj. Koncipiran je na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan. Graničar je najbolji primjer inkluzije koju Plazma Sportske igre mladih propagiraju jer dječaci i djevojčice igraju u miješanim timovima i na taj način jačaju svijest o ravnopravnosti kroz igru i zabavu.

U prvom tjednu državne završnice odigrana su i uzbudljiva finala MIS turnira u odbojci koji je ugostila Dvorana mladosti. Natjecanja su održana u kategoriji 2008. godište i mlađe, a zlatne ekipe su Legice iz Osijeka i Zagi iz Zagreba.

Kao društveno odgovorna kampanja MIS je prepoznao napore, viziju i ideje Plazma Sportskih igara mladih da djecu i mlade zajedničkim snagama potaknu na bavljenje sportom i zdravi, sportski način života. MIS turniri u odbojci održani su diljem Hrvatske, a najbolje ekipe susrele su se na Državnoj završnici Igara u Rijeci.

Utakmice odbojke na pijesku na Kantridi igrale su se između 24 ekipe. Među odbojkašicama i odbojkašima 2008. godište i mlađi ekipa ‘Je li ti neugodno’ (Slavonski Brod), ekipa ‘Daruvar’ i u ženskoj kategoriji ‘Hugo i ništa drugo’ (Osijek) i ‘Wonder Woman’ (Pula).

Više od tisuću djece iz cijele Hrvatske na Plazma Sportskim igrama mladih bilo je smješteno u Studentskom naselju Trsat, družili su se s djecom iz cijele zemlje, natjecanja su se održala na čak četiri lokacije u Rijeci te je cijelim gradom vladao pravi sportski duh.

Ekipe i trkači plasirali su se na Međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja se održava u Splitu od 21. do 25. kolovoza.

Nakon Rijeke Plazma Sportske igre mladih sele u Split gdje će se održati državna finala Coca-Cola Cupa, Tommy turnir u malom nogometu, HEP turnir u rukometu, HP turnir u tenisu, šah, stolni tenis i Kinder Joy turnir u košarci.

Plazma Sportske igre mladih najveća su sportska amaterska manifestacija u Europi, a ove godine samo u Hrvatskoj na Igrama će sudjelovati više od 110.000 djece i mladih.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!