Više od 3 000 osoba izrazilo je podršku učiteljima Informatike

Vijesti 25. tra 202313:35 0 komentara
Pexels

Više od 3 000 osoba izrazilo je podršku učiteljima Informatike u njihovom nastojanju da se satnica od dva školska sata tjedno, propisana trenutno važećim kurikulumom, zadrži. Također, učitelji Informatike, također kažu kako ova peticija izražava i protivljenje smanjenju satnice Informatike u eksperimentalnom programu tzv. "cjelodnevne škole".

Skandalozna je jučerašnja objava novog prijedloga eksperimentalnog programa na web stranici Ministarstva u kojem na naslovnici stoji konstrukcija “inačica dorađena prema komentarima i prijedlozima s javnog savjetovanja”, piše u priopćenju učitelja Informatike.

“Budući da se većina od stotina i stotina komentara na javnom savjetovanju odnosila upravo na smanjenje satnice Informatike što je Ministarstvo u potpunosti ignoriralo, rečenica s naslovnice novog prijedloga je, ni manje ni više, nego laž”, tvrde u priopćenju učitelji Informatike.

Smatraju da novi program nije dorađen prema, nego unatoč komentarima s javnog savjetovanja.

“Još uvijek je sramotan i spin iz Ministarstva o tobožnjem “povećanju obvezne satnice”, dok ignoriraju činjenicu kako velika većina učenika u hrvatskim školama pohađa izbornu Informatiku“, naglašavaju.

“O ponižavajućim izjavama koje u hrvatskim školama iznosi “kolovođa” cjelodnevne nastave Josip Burušić bolje je i ne pisati”, priopćili su i dodali da apeliraju na Ministarstvo da promijeni ovu katastrofalnu odluku dok za to još ima vremena jer kurikulum nove “Informatike” već tjednima kasni s objavom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!