Vlada se oglasila o ‘poreznom udaru’ na ugostitelje: Ne radi se o presiji

Vijesti 25. svi 202213:59 > 14:08 0 komentara
restoran, večera, ručak
Unsplash / ilustracija

Iz Vlade su se oglasili o čemu se radi o poreznim rješenjima koja su počeli dobivati vlasnici poznatih ugostiteljskih objekata i to na, kako je u srijedu pisao Jutarnji list, basnoslovne iznose.

“Što se tiče pojačane kontrole Porezne uprave, nadzor je zahvatio oko tisuću ugostitelja i kod njih 800 nisu utvrđene nepravilnosti, ali kod ostalih jesu te je Porezna sukladno tome i postupila. Ne radi se o nikakvoj presiji, već oni samo rade svoje posao”, poručili su iz Vlade.

Podsjetimo, vlasnicima najpoznatijih ugostiteljskih objekata ovih dana stižu rješenja na basnoslovne iznose, piše u srijedu Jutarnji list, navodeći da je riječ o poreznom udaru na restorane.

VEZANE VIJESTI

Većina onih s kojima su razgovarali, naime, ovih je dana na kućne adrese ili zasad usmenim putem dobila rješenja prema kojima državi na ime PDV-a duguju iznose u rasponima od 500 tisuća do navodno četiri milijuna kuna, a kako stvari stoje, riječ je tek o početku porezne presije koja bi se trebala provesti sve do krajnjeg juga Jadrana.

Navodno se radi o tome da je Porezna procijenila da trošak namirnica u konačnoj cijeni obroka ne smije biti veći od 40 posto, a tamo gdje su pronašli da je taj udio bio viši, odlučili su na razliku naplatiti PDV smatravši da se ne radi o stvarnim cijenama već o načinu prikrivanja neprijavljenih računa, piše novinarka Jutarnjeg lista Dora Koretić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!