Vladinu stranicu koronavirus.hr preuzimaju dvije tvrtke iz Čakovca

Vijesti 14. srp 202116:43 0 komentara
koronavirus.hr / screenshot

Na natječaj za uslugu hostinga, administriranja, održavanja i ažuriranja službene Vladine stranice koronavirus.hr krajem prošlog mjeseca pristigle su tri ponude, one zajednice ponuditelja LM Komunikacije i obrt Lensa iz Čakovca, Media vala, koji je to radio do sada, i riječkog Prospekta.

Ekipa iz Čakovca poslala je ponudu znatno nižu od procijenjene vrijednosti posla. Naime Ministarstvo zdravstva procijenilo je vrijednost javne nabave na 856 tisuća kuna bez PDV-a dok je zajednica ponuditelja koju čine LM Komunikacije i obrt Lensa ponudila cijenu od 560 tisuća kuna bez PDV-a, piše tportal.

Na natječaj se javila i agencija Media val jer je od podizanja domene koronavirus.hr obavljala taj posao bez natječaja. Naime, ova je agencija, prije nego se Vlada to sjetila, zakupila navedenu domenu.

VEZANA VIJEST

“Zbog ozbiljnosti situacije, potrebe za izravnom komunikacijom s nacionalnim Stožerom i ostalim državnim institucijama te brojnih upita zabrinutih građana na telefone i društvene mreže nacionalnih tijela, Vlada RH odlučila je preuzeti i pokrenuti stranicu te angažirati Media val za punu komunikacijsku podršku”, kazao je tada Mario Aunedi Medek, direktor agencije.

Tijekom 2020. godine Media val je na konto tog posla inkasirao 1,1 milijun kuna, a tijekom 2021. isplaćeno mu je još 245 tisuća kuna. Zbog ovog je deala krajem travnja ove godine USKOK od Ministarstva zdravstva zatražio dokumentaciju i očitovanje kako bi se utvrdile okolnosti sklapanja ugovora s tvrtkom Media val d.o.o.

Navedena agencija je pak na ovom natječaju ponudila državi svoje usluge za 1.119.600 kuna, što je bila daleko najskuplja ponuda. Na natječaj se javila i tvrtka Prospekt d.o.o. iz Rijeke ponudivši usluge za 830 tisuća kuna.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!