Voditelj u varaždinskoj policiji: “Djeca nisu bila vezana niti u autosjedalici”

Vijesti 15. ruj 202221:05
Jelena Bokun/N1

Na pružnom prijelazu kod Ludbrega dogodila se stravična prometna nesreća. Do nesreće je došlo isključivo ljudskom pogreškom, potvrdio je za Novu TV voditelj poslova Prometne policije PU varaždinske Danijel Posavec.

“Približavajući se nezaštićenom željezničko-cestovnom prijelazu koji je osiguran samo prometnom signalizacijom, odnosno prometnim znakom obaveznog zasutavljanja i Andrijinim križem, vozačica se nije zaustavila, nije provjerila nailazi li prugom vlak ili neko drugo vozilo i u tom trenutku došlo je do naleta putničkog vlaka na osobno vozilo”, rekao je voditelj Prometne policije PU varaždinske Danijel Posavec.

VEZANE VIJESTI

Na pitanje je li riječ o iskusnoj vozačici, Posavec je rekao kako nije bila iskusna jer je vozačka dozvola izdana prvi put u lipnju ove godine.

“Možemo reći da je i to možda jedan od uzroka nastanka prometne nesreće, ali u svakom slučaju moramo se zapitati što bi bilo da su vozačica, suvozač i djeca bili vezani u vozilu. Da su se propisno prevozili, vjerojatno posljedice ne bi bile tako fatalne”, ustvrdio je gost Dnevnika Nove TV.

U vozilu nije bilo autosjedalica i utvrđeno je da djeca nisu bila vezana, kazao je Posavec.

U takvim uvjetima posljedice koje se događaju pri naletu vlaka od sto kilometara na sat ne mogu biti drukčije, naglasio je te apelirao na sve sudionike prometa, posebno roditelje i druge koji se brinu o djeci da ne dopuštaju da se djeca voze bez autosjedalica, kao i da obavezno budu vezana sigurnosnim pojasom.

Sve vozače upozorio je da je obavezno zaustavljanje pred nezaštićenim pružnim prijelazom.

“Križanje ceste i željezničke pruge smatra se opasnim mjestom na cesti i na takvim križanjima kad se dogode prometne nesreće posljedice su ovakve kakve su bile danas”, kazao je Posavec.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.