Vozač iz Gruzije u vožnji iskočio iz kombija i ostavio ilegalne migranate, spasili ih policajci

Vijesti 13. stu 202321:10 0 komentara
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Intervencijom ličko-senjskih policajaca na autocesti spašeno je više ilegalnih migranata koje je u kombiju u kretanju ostavio 53-godišnji vozač iz Gruzije, koji je iz kombija iskočio i pobjegao, ali je u uhvaćen, izvijestila je policija.

Iako nitko od migranata, među kojima su bili žene i djece, na mjestu događaja nije bio ozlijeđen, u nedjelju je u bolnici u Gospiću umrla žena iz kombija koja je zbog slabosti zatražila liječničku pomoć.

Sve se događalo na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, kad su policajci iz Policijske uprave ličko-senjske zaustavljali kombi mađarske registracijske oznake.

Vozač se oglušio na svjetlosne znakove policije i nastavio kretanje, u jednom je trenutku ugasio svjetla na kombiju, smanjio brzinu kretanja, iskočio i potrčao prema ogradi autoceste gdje ga je stigao policajac, svladao i vezao.

Policajac koji je vozio policijski automobil primijetio je da se kombi i dalje nekontrolirano kreće autocestom i udara u zaštitnu ogradu te je skočio u kombi i zaustavio ga spriječivši prevrtanje.

U kombiju, gdje je bila povišena temperatura i ustajali zrak, pronašli su više stranih državljana, većinom maloljetnika, djece i žena. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su svi strani državljani nezakonito prešli državnu granicu te su svi izrazili namjeru da će od Hrvatske zatražiti međunarodnu zaštitu, tj. azil.

Uhićeni Gruzijac se sumnjiči za krijumčarenje ljudima i za kazneno djelo dovođenja u opasnost ljudi općeopasnom radnjom ili sredstvom. Predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske te će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!